Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Χθες ανέβασα μια παλιά ιδέα που έχει πολυσυζητηθει, όχι σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο, αλλά με τους εκάστοτε δημάρχους και αντιδημάρχους. Είναι η διαδρομή απο το Μαύρο Μώλος ως και το λιμάνι και παραπέρα... Είναι μια ιδέα για να φτιαχτεί ένας ποδηλατόδρομος, ο πρώτος στην πόλη μας, που θα μπορεί με ασφάλεια και με προδιαγραφές να κάνουν τις βόλτες τους οι ποδηλατόφιλοι, αλλά και όλοι αυτοί που δεν μπορούν να περπατήσουν σήμερα ελεύθερα, ίσως μια απο τις ομορφότερες περιοχές της πόλης μας. Την περίοδο της καραντίνας μικροί - μεγάλοι την δοκίμασαν και διαπίστωσαν πόσο ωραία είναι, το ίδιο συμβαίνει και με όλους όσους θέλουν να περπατήσουν για να χάσουν ..κιλά ή για να κάνουν το καθημερινό τους περπάτημα. Φυσικά η διαδρομή σήμερα είναι λίγο ως και πολύ επικίνδυνη αφού κάνεις "παρέα" με τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά. Όμως αυτός είναι και ένας λόγος που πρέπει να φτιαχτεί.. για να μην είναι επικίνδυνη για όλους όσους την κάνουν και τώρα.....

Μια διαδρομή που περιλαμβάνει εκτός απο την ομορφιά της θάλασσας, το ψαρολίμανο, το σπίτι του Δροσερού, τον Ντάμιαλη, αξιοθέατα για όλους. Θεωρώ οτι δεν χρειάζεται μια τεράστια μελέτη για να γίνει αυτή η διαδρομή, ούτε το κόστος θα είναι τεράστιο, σε μια περιοχή που δεν θα έχουμε πολλά προβλήματα  ...αφού όπως όλοι ξέρουμε κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να γίνει μέσα στην πόλη (εδώ δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ακόμα). Είναι κάπου στα 2 χιλιόμετρα ίσως και λιγότερο και η δημοτική αρχή ελπίζω να το σκεφτεί σοβαρά.. τώρα που έχει πάρει φόρα. Μάλιστα είναι επί δημοσίου οδού και δεν περιλαμβάνονται ιδιοκτησίες (αχ αυτοί οι ιδιοκτήτες). Η διαδρομή αυτή στο μέλλον θα μπορεί να επεκταθεί ως και την Καλυβιανή.
Μάλιστα είναι και όνειρο πολλών, φίλων της πόλης ..και του Κωστή Βαρουχάκη που θα είναι απο τους επόμενους στόχους του.... 
 Νομίζω οτι η πόλη της Κισάμου χρειάζεται αυτή την διαδρομή και είδαμε τι συμβαίνει μόνο που καθαρίσαμε λίγο τα αλμυρίκια στο γήπεδο εξάλλου οι ποδηλατόδρομοι είναι από τις βασικές προτεραιότητες της περιβαλλοντικής πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.. και χρηματοδοτούνται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: