Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ....

Μια πανδημία και μια κλεισούρα 50 ημερών στα σπίτια μας ήταν αρκετή για να ανοίξουν τα μπαούλα και οι παλιοκασέλες και να βγουν απίθανες φωτογραφίες συγγενών φίλων και δικών μας. Γέμισε το F/B με κάθε λογής φωτογραφία που βρέθηκε κρεμασμένη, παραπεταμένη, χωσμένη. Ιστορίες -διηγήσεις-αναμνήσεις.
Μετά τον Φωτογράφος της Κισάμου που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια τώρα υπάρχει υλικό διαθέσιμο για να μην ξεχαστούν ποτέ οι δικοί μας άνθρωποι, απλά χρειάζεται ένα ξεσκαρτάρισμα των φωτογραφιών και να μαζευτούν  πραγματικά σε ένα βιβλίο όλες.
Ενδεικτικά ανεβάζω μερικές φωτογραφίες απο τις σελίδες αυτές..
Ιστορικό υλικό Πλατάνου
Λουσακιές παλιές φωτογραφίες
Γραμβούσα -Ένα ταξίδι στον χρόνο με φωτογραφιες και Ιστορίες
Ρόκκα ταξίδι πίσω στο χρόνο.
Μπράβο σε όλους ..στην επόμενη κλεισούρα και τα υπόλοιπα χωριά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: