Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ

- Θεέ μου όπως με συκοφάντησαν άδικα, να έχει αυτός ο τόπος την κατάρα μου, και χαΐρι και προκοπή να μην δει ποτέ....αυτές είναι λίγες απο τις κατάρες και ο ομαδικός αφορισμός όλων των κατοίκων της πόλης της Κισάμου, δεν έφταιγαν βέβαια όλοι, που έγινε στην Κίσαμο το 1891 εν μέσω τουρκικής ακόμα υποδούλωσης απο τον τότε Επίσκοπο Κισάμου κ. Παρθένιο Μπιτσάκη. (ΣΟΒΑΡΟ)
Είναι μια ιστορία που έχει γραφτεί πολλές φορές έχει κουβεντιαστεί και φυσικά δεν μπορεί να αποδειχτεί μιας και δεν βρίσκεται κανένας απο όλους αυτούς ζωντανός να μας το επιβεβαιώσει, φυσικά ούτε εφημερίδα υπήρχε τότε..... (θέλει ψάξιμο) για να το έχουμε γραπτό!!!
- Χθες ο  Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αφόρισε όχι μόνο την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αλλά και τους πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.... να προσέξουν λοιπόν γιατί κατάρες και αφορισμοί πιάνουν .. παράδειγμα η Κίσαμος. (ΑΣΤΕΙΟ)
Να μην ξεχάσω οτι ο  Αμβρόσιος αφόρισε μόνο Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά, γιατί ο Τσιόδρας ξέρει να ψέλνει. 
Όπισθεν ολοταχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: