Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΓΙΑ ΤΗΝ "ΙΣΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΥ

Την άποψη του σχετικά με το τι συνέβη και συμβαίνει στο Λαφονήσι ξεκαθάρισε ο Ιάκωβος Σπερελάκης στέλνοντας στο blog μια παλιά επιστολή, των προέδρων των 7 κοινοτήτων των Εννιά Χωριών, του 1987, με παραλήπτη τον τότε Βουλευτή Χανίων κ. Σκουλάκη Μανώλη.
.. Αφού αναλύεται στην επιστολή πως έφτασε στα χέρια του ιδιώτη, πως μεταπουλήθηκε αλλά και πως πέρασε, μετά την πτώχευση της εταιρείας ΕΔΟΚ ΕΤΕΡ Α.Ε, σε διοίκηση συνδίκου, οι κοινότητες  διαπιστώνουν οτι παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία το Λαφονήσι να παραμείνει σε Ελληνικά χέρια.
Για τον λόγο αυτό προτείνουν να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς και ειδικότερο Ε.Ο.Τ ο οποίος πρέπει να επιδιώξει χωρίς καμιά υποχώρηση την εξαγορά της περιοχής. Μάλιστα τονίζουν προς τον βουλευτή κ. Μανώλη Σκουλάκη οτι αν δεν γίνουν αυτές οι παραπάνω ενέργειες το Λαφονήσι με μαθηματική ακρίβεια θα πέσει σε ξένα χέρια, και ο καθένας θα φέρει τις ευθύνες του.
Κλείνοντας οι κοινοτάρχες και αφού ζητούν απο την κυβέρνηση να ενδιαφερθεί, αναφέρουν οτι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την γη των προγόνων τους και να αποδώσουν την ομορφιά του Λαφονησιού σε όλο τον κόσμο, για να την χαίρεται και να την απολαμβάνει ο λαός και όχι το διεθνές κεφάλαιο.
Τελειώνει η επιστολή με την πεποίθηση οτι θα ακουστούν οι φωνές των κατοίκων των Εννιά Χωριών και οτι κάτοικοι και κοινοτάρχες θα παραμείνουν "άγρυπνοι" ώσπου να το επιτύχουν. 
Την επιστολή την υπογράφουν οι κοινοτάρχες

Βάθης Λιτσαρδακης Θεόκλητος, Κεφαλίου Πιμπλής Χαρίδημος, Περιβολίων Καρτσωνάκης Κωστής, Έλους Φιωτάκης Γιώργος, Βλάτους Μιχελάκης Αθανάσιος, Αμυγδαλικεφαλίου Κουνδουράκης Γεώργιος και Κάμπου Χατζάκης Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: