Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΙΓΑΤΑ

Πολλές ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να μελετούν σε δείγματα πληθυσμού την παρουσία αντισωμάτων, η οποία και θα αποκαλύψει ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ότι νόσησαν από τη νόσο COVID-19 και έχουν αναπτύξει αντισώματα. Στην Περιφέρεια Κρήτης ξεκίνησε, ήδη, πληθυσμιακή οροεπιδημιολογική μελέτη για τον κορονοϊό. Η μελέτη είναι πρόταση μιας ερευνητικής ομάδας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, η οποία υποστηρίζεται από την Περιφέρεια της Κρήτης και θα διεξαχθεί με την στήριξη της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, των ιατρικών συλλόγων και άλλων κοινωνικών φορέων του νησιού.
Μάλιστα η περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα, στις 4 Μαΐου, τη σύναψη και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης - Τμήμα Ιατρικής, δια του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, για την Έρευνα «Οροεπιδημιολογική μελέτη για τον ιό SARS-CΟV-2 (λοίμωξη COVID-19) στο γενικό πληθυσμό της Κρήτης», προϋπολογισμού 100.000,00 €!!!
- Πριν λίγες μέρες ήρθε και το σχετικό έγγραφο για την διεξαγωγή αυτής της έρευνας, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στον Δήμο Κισάμου και μένει να κανονιστούν οι ημερομηνίες για να παρθούν τυχαία δείγματα και απο την πόλη μας. Μια πόλη που έχει δοκιμαστεί δυο τρεις φορές,μάλιστα με την τελευταία να δημιουργεί και λίγα "εσωτερικά" προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: