Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ κ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Αναγκαία μέτρα για τα σχολεία του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Κισάμου
Το σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου κρίθηκε ακατάλληλο και ανεστάλη η λειτουργία του, ύστερα από αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών της Κτ.Υπ. Α.Ε, μετά από τη σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου. Έκτοτε οι μαθητές των δύο αυτών σχολείων, παρακολούθησαν τα μαθήματά τους σε απογευματινή βάρδια σε Γυμνάσια της περιοχής και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου, με όποιες επιπτώσεις είχε αυτό στη ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους, στην ψυχολογία των μαθητών και στη σωστή προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και τα φροντιστηριακά μαθήματα αποδιοργανώθηκαν. Το αποτέλεσμα είναι ότι -λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς - εντείνεται περαιτέρω το άγχος και η ανασφάλεια για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισσάμου και τις οικογένειές τους, επιπλέον από τη στρεσογόνο κατάσταση που ούτως ή άλλως δημιουργείται για όλους του μαθητές της Γ τάξης και σήμερα οξύνεται λόγω της πανδημίας. Εκτός από αυτά, η χρήση ανθυγιεινών προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ για τη στέγαση των μαθητών από τον Σεπτέμβριο, πέρα από το ότι έχει βραδυπορήσει, δε μπορεί να συνιστά λύση για τη στέγαση των μαθητών των σχολείων και δεν εξασφαλίζει ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, με δεδομένα και τα αναγκαία μέτρα πρόληψης λόγω της πανδημίας.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Με άμεση νομοθετική παρέμβαση να υπάρξουν ευεργετικές διατάξεις (επιπλέον μοριοδότηση) για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου που θα συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, για τη βραχυπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος στέγασης του Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου από τον Σεπτέμβρη και σαφές χρονοδιάγραμμα και κρατική χρηματοδότηση για νέα σχολικά κτίρια, που θα ανταποκρίνονται σε σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές, για μη μονιμοποίηση του αίσχους των κοντέινερ και της διπλοβάρδιας.
Ο Βουλευτής
Συντυχάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: