Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ;

Το δίλημμα «ανασχηματισμός ή εκλογές τώρα» ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, απάντησε και, ως εκ τούτου, πιθανότατα και εντός Μαΐου, εφόσον επιστρέψουμε τις επόμενες εβδομάδες στην περίφημη «κανονικότητα» (σ.σ. 25 Μαΐου «ανοίγουν» και τα νησιά) και το Μαξίμου σταθμίσει την διαφαινόμενη αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Παιδείας ενόψει πανελλαδικών (σ.σ. ξεκινούν στις 15 και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου),  ο Κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό δεν σημαίνει ότι στα σενάρια του Μεγάρου Μαξίμου δεν υπάρχουν εκλογές. Απλώς, με τον ανασχηματισμό είτε του Μαΐου-αρχές Ιουνίου είτε του τέλους Ιουνίου -αρχές Ιουλίου, «καίγονται» αυτά του Ιουλίου και παραπέμπονται, ανάλογα με τις εξελίξεις, τον Σεπτέμβριο.
Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, οι πληροφορίες της ιστοσελίδας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κάνουν λόγο για αποχώρηση πέντε υπουργών και διψήφιου αριθμού (11) υφυπουργών και αντίστοιχη είσοδο εξωκοινοβουλευτικών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στο νέο υπουργικό συμβούλιο.Ποιοι φεύγουν
Όσον αφορά τους υπουργούς, φαίνεται ότι οδεύουν προς την έξοδο από την κυβέρνηση οι υπουργοί:
-Εργασίας: Γιάννης Βρούτσης
-Τουρισμού: Χάρης Θεοχάρης
-Πολιτισμού: Λίνα Μενδώνη
-Ναυτιλίας: Γιάννης Πλακιωτάκης
-Αναπληρωτής Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιώργος Κουμουτσάκος
Αναφορικά με τους υφυπουργούς, κοντά στην έξοδο βρίσκονται:
-Οικονομικών: Απόστολος Βεσυρόπουλος
-Οικονομικών Γιώργος Ζαββός
-Ανάπτυξης: Γιάννης Τσακίρης
-Εξωτερικών: Κώστας Φραγκογιάννης
-Εθνικής Άμυνας: Αλκιβιάδης Στεφανής
-Παιδείας και Θρησκευμάτων: Βασίλης Διγαλάκης
-Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Δόμνα Μιχαηλίδου
-Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Γεράσιμος Θώμας

Δεν ξέρω κατά πόσο έγκυρες είναι οι πηγές της aftodioikisi.gr, αλλά καλό είναι να προσέξουμε το θέμα που μας καίει και έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις για να φτάσουμε ως το τέρμα, απο τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Διγαλάκη. Είναι κάτι που δεν μπορεί να το αφήσουμε αόριστο και ασαφές μιας και ως και τώρα τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν ...και κατ' επέκταση μας υποσχέθηκαν. Τα Λύκεια δεν μπορεί να μείνουν άστεγα για πολύ καιρό ακόμα και φυσικά η πόλη, ο δήμος, δεν μπορεί να μείνει δίχως Νέα Λύκεια. Μάλιστα θεωρώ οτι αυτό θα έπρεπε να ήταν η πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Κισάμου τώρα... όχι τα προκάτ, αλλά να μπουν τα πλάνα για τα νέα Λύκεια. 
Φυσικά δεν υπάρχει κίνηση στον ορίζοντα εκτός απο υποσχέσεις πράγμα που θα δυσκολέψει πολύ ειδικά άμα περάσει και ο καιρός και δεν έχουμε ούτε εργαστήρια για το ΕΠΑΛ...
Τότε θέλω να δω ποιοι θα πάνε μπροστάρηδες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: