Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

ΟΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΙΚΑ

Αιχμηρό σχόλιο του πρώην Δημάρχου Κισάμου κ. Σταθάκη για την σημερινή εκδήλωση της "Μάχης της Κρήτης"
Δυστυχώς για μια τέτοια σημαντική εκδήλωση δεν επιτρέπεται να γυρίζουμε πίσω ξανά. Δεν επιτρέπεται να τιμούμε έτσι, αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, στην πρώτη επίθεση των Γερμανών στην Κρήτη, τον Μάιο του 1941, που έγινε στον Κισαμίτικο "Κάμπο Καλλεργιανών" και στην συνέχεια ακολούθησε στο αεροδρόμιο Μάλεμε και σε όλη την Κρήτη, αλλά και σε όλο τον πόλεμο 1940 -1945.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Ζήσαμε την τελευταία δεκαετία τέτοιες εικόνες, 11 το πρωί, μέσα στο λιοπύρι, των 10, 15 ατόμων (μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι και δύο τρεις εκπρόσωποι φορέων ή και πολίτες.)
Αποδείξαμε τα τελευταία δύο χρόνια πως πρέπει να διοργανώνεται μια εκδήλωση αντίστοιχη της "Μητέρας των Μαχών", όπως έχει γραφτεί στην ιστορία η Μάχη της Κρήτης και επί αυτού σηκώνει ακόμα καλύτερη συνέχεια. Κρίμα.
Αιωνία η μνήμη τους. Αθάνατοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: