Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μια γνωμοδότηση έδωσε το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου σχετικά με τις προτάσεις του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου, δημοσιεύθηκε χθες, και πέσαμε με τα μούτρα να αποδείξουμε οτι ήταν λάθος, δεν λογαριάσαμε τον "ξενοδόχο", δεν θα περπατήσει και πολλά άλλα δεν, που θα γεμίζαμε ένα βιβλίο ....συγκοινωνιολόγου.
Η αλήθεια είναι οτι ότι όποια απόφαση πάρουμε σε αυτήν την πόλη πάντα θα υπάρχει μια μερίδα πολιτών που δεν θα την αποδεχτεί ακόμα και αν είναι σωστή! Πόσο μια απόφαση που πάντα γυρνάει, φτιάχνεται, τροποποιείται, ανάλογα με ποια δημοτική αρχή έχουμε... 
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος είναι βέβαια αυτός που πρέπει να έχει λόγο σε οποιαδήποτε ενέργεια γίνει στην πόλη, μιας και αντιπροσωπεύει τους ενδιαφερόμενους... φυσικά μουρμούρες θα υπάρχουν πάντα, αλλά η πρόταση του είναι ως και τώρα η μοναδική.
Δυστυχώς η πόλη όσο κι αν δεν αρέσει στους αρχοντες, νυν και πρώην, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη, απο την μια μεριά της πόλης ως και την άλλη... γιατί όπως το κάνουμε παίρνοντας μέτρα για μια περιοχή μόνο, δημιουργούμε αυτόματα πρόβλημα σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης.. Ντόμινο η κατάσταση και το ξέρουμε.
Είπαμε χρειαζόμαστε μια συγκοινωνιακή μελέτη...
Συγκοινωνιακή μελέτη όμως που δεν γίνεται, όχι επειδή είναι ακριβή, αλλά για δυο απλούς λόγους .... ο πρώτος είναι η αλήθεια.. δεν μπορούμε να την κάνουμε μιας και δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πόλης-άσχετα αν έχουμε πληρώσει όλοι γι αυτό, ο δεύτερος λόγος είναι η πραγματικότητα ... γιατί να πάνε χαμένοι τόσοι συγκοινωνιολόγοι που έχει απο τα γεννοφάσκια της αυτή η πόλη.. εξάλλου είναι και τσάμπα οι προτάσεις των.
- Πρώτη φορά η Δημοτική αρχή πήρε τις προτάσεις του ΝΕΣΚ για να δει αν μπορεί να τις εφαρμόσει, στην πόλη.. δεν το είχε ξανακάνει, ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια... Καλώς ή κακώς έκανε αυτό που ήταν σωστό. Το ότι το Δ.Σ του ΝΕΣΚ "ανήκει" στην δημοτική αρχή δεν είναι λόγος προς κουβέντα μιας και κάπου θα άνηκε... έτυχε ή όχι δεν μας ενδιαφέρει.
Πάντως φέτος που τα πράγματα θα είναι πολύ λάσκα, ο κόσμος λίγος, αυτοκίνητα λιγότερα στους δρόμους μας, καλό είναι να σκεφτούμε σοβαρά εκτός, απο το να δουν γιατί δεν λειτουργεί το σχέδιο πόλης, να ανοίξουμε και κάποιους δρόμους του σχεδίου πόλης, να γίνουν φυσικά ασφαλτοστρώσεις στους 20 χωμάτινους δρόμους μέσα στην πόλη... ώστε να ξεμπλοκάρουμε.
Μετά όλα τα υπόλοιπα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: