Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

O Δήμος Χανίων πριν απο ένα μήνα έκανε αποψίλωση όλων των πινακίδων, που είχαν τοποθετηθεί αυθαίρετα, μάλιστα είχε δοθεί διάστημα ενός μηνός στους ιδιοκτήτες των ώστε να τις αφαιρέσουν οι ίδιοι.
Η παράνομη τοποθέτηση πινακίδων και επιγραφών προκαλεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης, απειλείται η ασφάλεια των οδηγών αλλά και των .. πληροφοριών. 
Μια προσπάθεια απο τον Δήμο Κισάμου έγινε και δω αν και το πρόβλημα υπάρχει ακόμα, μάλιστα σε κάποιες περιοχές η αγάπη μας για το χωριό μας, αλλά και για τον αρχαίο μας πολιτισμό μας οδήγησε να φτιάξουμε και τέτοιες αυτοσχέδιες επιγραφές...(φωτο)
Δεν θα πάω παραπέρα αλλά ειδικά σε θέματα πολιτισμού η κάθε επιγραφή πρέπει να περιέχει τις σωστές πληροφορίες σε κάμποσες γλώσσες ώστε το μνημείο να γίνει επισκέψιμο και γνωστό, δίχως να παραπλανεί ή να δίνει λανθασμένες πληροφορίες.. 
Μάλιστα ο Δήμος Κισάμου θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και την ΕΦΑ Χανίων ώστε να μπουν κατατοπιστικές πινακίδες σε όλα τα μνημεία της περιοχής μας. Ήδη σε 5 σημεία εντός της πόλης και 7 εκτός (Νοπήγεια-Γραμβούσα 3- Κολένι- Πολυρρήνια- Φαλάσαρνα) έχουν τοποθετηθεί πινακίδες πολιτισμού.
Δίγλωσση πινακίδα για τις πατημασιές στον Τράχηλα

Ας ελπίσουμε οτι θα διορθωθεί...και του Βουλγάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: