Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.....

Η χθεσινή εικόνα στην Γραμβούσα (φωτο) μας "χάλασε" για πολλούς και διάφορους λόγους. Δυο μήνες καραντίνα χάλασαν μέσα σε λίγα λεπτά δίνοντας μια κακή εικόνα ..παραέξω. Θα μου πείτε τώρα πρώτη φορά ή τελευταία θα είναι; Θεωρώ οτι πρέπει να είναι η τελευταία και το συμβάν έρχεται μια μέρα πριν..... όταν ανάμεσα στα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου Κισάμου υπάρχει σχετική εισήγηση επί του θέματος. (κάτω)
- Υποβολή πρότασης με τίτλο "Κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης σύμμεικτων Αποβλήτων" Δήμου Κισσάμου στα πλαίσια της με ΑΠ ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2894/30-3-2020 Πρόσκληση της Ειδικής Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΑ και ΕΚΤ/ΥΠΑΝΕ."
Δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς 26-Μαΐου- 2020
Εισήγηση Αντιδημάρχου κ. Μαυροδημητράκη Σπύρου.
Επειδή ξέρω την ευαισθησία όλων όσων διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις απο τα Φαλάσαρνα, το Λαφονήσι ως και την Γραμβούσα, κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε οτι χαλάει πολύ την όλη προσπάθεια των καλλιεργητών, ειδικά το ανεξέλεγκτο πέταμα ή και κάψιμο τέτοιων υλικών. Μια βόλτα στα περισσότερα ρέματα της περιοχής μας, ακόμα και σε πλαγιές θα δείτε πλαστικά χρόνων.
Στο Λαφονήσι και στα Φαλάσαρνα υπάρχει χώρος εναπόθεσης ... στην Γραμβούσα μπορεί να μην υπάρχει, αλλά όπως έμαθα δεν συντρέχει λόγος να τα πετάνε όπου βρούνε... αλλά ας διαθέσουν 5 λεπτά ακόμα χρόνου, για να τα πάνε όσοι έχουν τέτοια υλικά στα "Σφαγεία" Κισάμου, όπου έχει διαμορφωθεί τέτοιος χώρος για τις ανάγκες της Γραμβούσας. 
Τώρα σχετικά με την λύση της συνεργασίας (2018) με την εταιρεία που έπαιρνε όλα αυτά τα ανακυκλωμένα πλαστικά, όπως αναφέρει ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταθάκης (Φαλάσαρνα) σε σχετική του ανακοίνωση χθες .....έπρεπε όλοι συν τον Θοδωρή να κοιτάξουν έγκαιρα να την ανανεώσουν.
Ευελπιστώ να περάσει η εισήγηση του αντιδημάρχου σήμερα... και να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες ντροπής.

Υ.Σ Καλό είναι να διαβάσουν και όλοι όσοι ασχολούνται με αυτά τα ρυπογόνα υλικά και το πολύ ωραίο άρθρο του αγαπητού φίλου Δρ. Βαγγέλη Μπούρμπου "Η Πλαστική Ρύπανση απειλή για το φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη κοινωνία" μπας και συγκινηθούν όλοι αυτοί που δεν ..μας λογαριάζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: