Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο ΝΕΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Τελικά η ΕΠΣ Χανίων δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στην Γ' κατηγορία του τοπικού, όπου αγωνιζόταν και ο Νέος Κισσαμικός, και εξαιτίας της πανδημίας το πρωτάθλημα αυτό όπως και όλα τ' άλλα σταμάτησε μια αγωνιστική πριν απο το τέλος με την ομάδα μας να ήταν πρώτη, με δυο παιχνίδια μάλιστα λιγότερα. Βέβαια οι αλχημείες κάποιων και οι ενστάσεις έκαναν το θαύμα τους... και η ομάδα μας βρέθηκε στην δεύτερη θέση. (πάλι με δυο παιχνίδια λιγότερα)
- Βέβαια η διοίκηση της ΕΠΣ Χανίων σαν Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χέρια της για αυτήν την τροπή και στέλνει την υπόθεση στα ανώτερα κλιμάκια (άλλες ΕΠΣ έχουν επικυρώσει την βαθμολογία) της ΕΠΟ.
Δεν θα ασχοληθώ με το αν ήταν νόμιμο, δίκαιο, αναγκαίο να γίνουν όλα αυτά, αλλά ρωτώ τον πρόεδρο της ΕΠΣ, που τυχαίνει να έχει και ιατρείο στην πόλη μας, να μας πει δημοσίως αν η ομάδα του Νέου Κισσαμικού άξιζε το πρωτάθλημα; Να τον ρωτήσω πως μια ομάδα με παιχνίδια περισσότερα απο την ομάδα μας στέφεται πρωταθλήτρια και αν το θεωρεί αυτό δίκαιο; Να το ρωτήσω βέβαια να μας πει και πότε μας ευνόησε, πότε μας έκανε ένα χατήρι, πότε είδε ένα αγώνα αυτής της ομάδος; Μάλλον δεν έχει απαντήσεις για όλα αυτά οπότε στέλνει την υπόθεση αλλού .....
Όμως θα πρέπει να του θυμίσω οτι η Κίσαμος πάντα ήταν ριγμένη ποδοσφαιρικά, μάλιστα πόνταρε πολύ σε αυτήν την νέα διοίκηση αλλά αποδείχτηκε τελικά οτι είναι δυστυχώς χειρότερη απο την προηγούμενη... (και μιλάω μέσα απο τα πράγματα και δεν φοβάμαι να τα λέω) του άλλου γιατρού, που τόσο τον κατηγορήσουμε. (Από γιατρό σε γιατρό πάμε τελικά)
Θα του θυμίσω οτι το πρώτο γήπεδο στον νομό με συνθετικό τάπητα όταν οι άλλοι έπαιζαν στις πέτρες ήταν στην Κίσαμο. Η ομάδα για 55 χρόνια πρωταγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα, δυο φορές μάλιστα οι πιτσιρικάδες της έγιναν πρωταθλητές στον Νομό χωρίς ποτέ να παίξουν στην έδρα τους. Έπαιξαν όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας, κατόπιν απόφασης της ΕΠΣ Χανίων, και παρολίγον να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ταυρωνίτη και Κολυμβαρίου!!!
Πάντα κατάφερνε και έβρισκε τρόπους η ΕΠΣ Χανίων να τιμωρεί τα παιδιά της Κισάμου, με πρωτάκουστες αποφάσεις. 
Παραδείγματα πολλά με αποκορύφωμα ο τελικός του 2016-17 όπου η ΕΠΣ Χανίων αποφάσισε οτι η μέση στην απόσταση Καστέλι -Χανιά είναι τα Νεροκούρου...μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που έβαζαν τις ακαδημίες να παίζουν 9 το πρωί, στην άλλη μεριά του Νομού... και τα παιδιά έπρεπε να ξυπνούν στις 7 για να κάνουν το χόμπι τους και να νικούν εκτός απο τις ομάδες και την αδιαφορία της ΕΠΣ.
Δεν θα ασχοληθώ αν έχει αξία ή όχι για τον κόσμο ένα πρωτάθλημα ειδικά της Γ΄κατηγορίας Χανιών, θα σταθώ όμως στην αδικία που έγινε στα παιδιά μας, αυτά τα Κισαμιτάκια που κατόρθωσαν να είναι πρωταθλητές δυο αγωνιστικές πριν απο το τέλος και κάποιοι με χίλιους τρόπους να τους πάρουν τον τίτλο.
Καλώ τον κύριο Ροκάκη να πάρει θέση σε αυτό το γεγονός, μιας και σαν πόλη, σαν ομάδα, αφού χάσαμε τα πιστεύω μας, δώσαμε το όνομα και το σύμβολο της πόλης, την φανέλα για να σώσουμε την πρωτεύουσα που δεν είχε ομάδα, ούτε φυσικά την δύναμη να εκπροσωπήσει ένα νομό πανελλαδικά.

Υ.Σ Είμαι σίγουρος οτι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μετρήσει την απόσταση Χανιά-Καστέλι θα βρει που είναι η μέση ακριβώς!!! ..για να μην πηγαίνουν άδικα και τα πήγαινε έλα του στην Κίσαμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: