Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΘΕΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ομόφωνα δεκτές έκανε το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Κισάμου μερικές απο τις προτάσεις του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου σχετικά με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του πεζόδρομου ΣΚΑΛΙΔΗ (πορτοκαλί) κατά μια ώρα αλλά και το άνοιγμα της Ομογενών Αμερικής.
Αποφασίστηκε λοιπόν να επεκταθεί το ωράριο κλεισίματος της Σκαλίδη απο τις 7.00 μ.μ ως και 1.00 πμ, με μια ακόμα παράμετρο οτι ο δρόμος απο την γωνία του Μελισσιανού ως και το Ακουέρτο θα είναι κλειστός όλη την μέρα (κόκκινο), η κίνηση θα γίνεται κυκλικά απο την πλατεία Τζανακάκη ως και τις 19.00, μετά θα κλείνει και αυτός ο δρόμος, ακόμα απαγορεύεται παντελώς η στάθμευση στην πλατεία Τζανακάκη.
Η Ομογενών Αμερικής (απο τράπεζα Εθνική -ως και την Σκαλίδη) που τόσα προβλήματα είχε δημιουργήσει τα 5 τελευταία χρόνια και κόντεψε να διχάσει τις πιάτσες θα παραμείνει ανοικτή καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Έτσι η παραλία αποκτά άλλο ένα δρόμο πρόσβασης. 
Τέλος δίπλα απο την Εθνική τράπεζα θα δημιουργηθούν θέσεις σταθμευσης αναπήρων.
Για την Περίδου (άσπρο) δεν πάρθηκε απόφαση και το κλείσιμο της μιας και είναι ιδέα του Δήμου και όχι του ΝΕΣΚ.
Το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό συμβούλιο και η περίοδος που θα εφαρμοστούν τα μέτρα θα ξεκινάει απο την 1 Ιουνίου και θα τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: