Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

Τον έντονο προβληματισμό του, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών και ειδικότερα στον τομέα των ημερόπλοιων, παρουσιάζει ο  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών, κ. Θανάσης Χηνόπουλος με συνέντευξη του.
Στη διάρκεια της εκπομπής “Αποδράστε” με την Ευτυχία Πενταράκη στο Γαύδος Fm, ο κ. Χηνόπουλος αφού παρουσίασε τα αριθμητικά δεδομένα, ότι στην Ελλάδα δηλαδή, στον συγκεκριμένο κλάδο δραστηριοποιούνται περισσότερα από 1000 πλοία, ανάφερε ότι ήδη έχει χαθεί σχεδόν η μισή σεζόν και ο κίνδυνος για τις εταιρίες αλλά και τους εργαζόμενους, είναι ορατός, με τον ίδιο όμως, να  εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος.
“Κάνουμε υπομονή, κι ευχόμαστε τα πρώτα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για το ”άνοιγμα” της οικονομίας και των μεταφορών, μέχρι τις 30 Ιουνίου να πάνε καλά. Θα είναι μεγάλο κίνητρο, αν αυτό το διάστημα δεν γεμίσουμε τα νοσοκομεία. Από εκεί και πέρα, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η κατάσταση στις μεταφορές θα βελτιωθεί, θα ανοίξουν και τα ξενοδοχεία που προγραμματίζουν να δουλέψουν φέτος, όμως η σεζόν θα είναι δύσκολη και η ζημιά, θα φτάσει ίσως και το 50%. Η ευθύνη είναι και ατομική και εταιρική, ο καθ΄ένας είναι γιατρός του εαυτού του“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χηνόπουλος.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ανέφερε ότι το αίτημα του κλάδου είναι αν δεν υπάρξει έξαρση του ιού τις επόμενες εβδομάδες να επιτραπεί στα ημερόπλοια να καλύπτουν το 90% των επιβατών που παίρνουν με βάση το πρωτόκολλο τους.
“Στην Κρήτη, αν όλα πάνε καλά, ίσως μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου, να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια, στις γραμμές που εξυπηρετούμε. Βλέπουμε φως στο τούνελ […]  Είναι όμως μια ευκαιρία, στον ευλογημένο μας τόπο, την Κρήτη, να δούμε λίγο πιο σοβαρά το θέμα της επιμήκυνσης της σεζόν” ανέφερε ο κ. Χηνόπουλος, υπογραμμίζοντας ακόμη την ανάγκη, η Ελλάδα ως χώρα και ως οικονομία, να επαναπροσδιορίσει την στόχευση της και προς άλλους τομείς και όχι αποκλειστικά στον τουρισμό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ακόμη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών και στο θέμα του εσωτερικού τουρισμού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση των Ελλήνων, στις ημερήσιες κρουαζιέρες.
Υπενθυμίζεται πως η ναυτιλιακή εταιρία του κ. Χηνόπουλου, δραστηριοποιείται τόσο στη γραμμή Μπάλος- Γραμβούσα, όσο και προς τη νήσο Χρυσή στο Λασίθι.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: