Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

ΜΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Εντύπωση προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στον Γαύδος Fm σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τον Μπάλο.
Καταρχάς αμφισβήτησε τον τρόπο που έχει γίνει η διαχείριση του Μπάλου ως τώρα. Δεν είναι η μονή. Πολλοί έχουν μιλήσει για τις ελλείψεις και τα λάθη που έχουν γίνει. Όμως, κάποιοι ζητούν περισσότερο τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος με τις παραλίες να παραμένουν δημόσιες και άλλοι μιλάνε για την ανάγκη επιβολής εισιτηρίου.
Το μόνο που είπε η κ. Μπακογιάννη είναι πως η κατάσταση σήμερα δεν είναι αποδεκτή, όχι μόνο στον Μπάλο, αλλά και στο Ελαφονήσι, ακόμη και στο Φαράγγι της Σαμαριάς, του οποίου ο Φορέας Διαχείρισης διαλύεται με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο…
Είπε όμως η κ. Μπακογιάννη κάτι ακόμα που προκάλεσε εντύπωση, ότι η επίσκεψη στον Μπάλο πρέπει να γίνεται δια θαλάσσης κι ας διαφωνούν μερικοί.
Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν στη δια θαλάσσης επίσκεψη στον Μπάλο; Μα αυτοί που μιλούν για την μόλυνση που παράγει η επίσκεψη καραβιών σε κοντινή απόσταση στη λιμνοθάλασσα και αυτοί που ζητούν να τηρείται το πλαφόν στον αριθμό επισκεπτών ανά ημέρα στον Μπάλο.
Τι ακριβώς λοιπόν θέλει να πει η κ. Μπακογιάννη; Πώς σκοπεύουν να προστατέψουν το περιβάλλον στον Μπάλο; Μετατρέποντας τον Μπάλο σε μία θάλασσα μόνο για τους λίγους πλούσιους που θα πληρώνουν μεγάλο αντίτιμο για να τον επισκεπτούν οδικώς ή δια θαλάσσης; Ας μας εξηγήσει λίγο πιο αναλυτικά τι εννοεί.
Η συγκεκριμένη δήλωση της κ. Μπακογιάννη για ανάγκη επίσκεψης “δια θαλάσσης” δημιουργεί μεγαλύτερη εντύπωση επειδή πρόσφατα, κατά τη συμμετοχή της στο 2ο Chania Business Forum είχε πει ότι “ο Μπάλος πρέπει να κλείσει τελείως”.
Και είχε προσθέσει ότι:
“Οι μόνοι άνθρωποι που θα πρέπει να πηγαίνουν οδικώς εκεί είναι εκείνοι που θα πρέπει να την καθαρίζουν από τη θαλάσσια ρύπανση που θα έχει. Η ανάπτυξη του Μπάλου θα γίνεται από τα καραβάκια που θα περνούν και θα βλέπουν οι άνθρωποι του Μπάλου. Τον Μπάλο τον έχουμε καταστρέψει. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στρείδια, ούτε ροζ παραλία, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό πρέπει να ξαναγεννηθεί. Για να ξαναγεννηθεί θέλει απόλυτη απαγόρευση τουρίστα στον Μπάλο”.
Άραγε, μήπως η κ. Μπακογιάννη εννοεί ότι καλό θα είναι η επίσκεψη στον Μπάλο να γίνεται μόνο με καραβάκι;
Στο ίδιο πάντα φόρουμ είχε κάνει εμφανές ότι δεν είναι ενάντια στις λογικές επιβολής εισιτηρίου σημειώνοντας ότι:
“Θα προστατεύσουμε οριστικώς και αμετακλήτως το φαράγγι της Σαμαριάς, το Ελαφονήσι και τον Μπάλο; Γιατί 5 ευρώ εισιτήριο στο φαράγγι της Σαμαριάς; Πρέπει να έχει ένα εισιτήριο πολύ πιο ακριβό και τα έσοδα να διαχέονται σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δέκα ευρώ εισιτήριο δεν είναι τίποτα το φοβερό”.
ΠΗΓΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: