Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο πόλεμος των πινακίδων.. κάπως έτσι θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις αυτό που συμβαίνει στα Εννιά Χωριά με τις κρατικές πινακίδες. Εδώ δεν είναι πυροβολημένες όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Κρήτη αλλά οι περισσότερες είναι σβησμένες ως προ τον προορισμό. Αν έβλεπες αυτήν την πινακίδα θα έλεγες οτι είναι κάπου στην πόλη των Χανίων και σου δείχνει προς τα που πάει η Ελαφόνησος (αυτό πάλι είναι άλλο κακό για μας). Όμως είναι στο Έλος και σου δείχνει οτι απο δω πάει στην Ελαφόνησο και εδώ είναι Χανιά αφού το βελάκι έχει σβήσει για κάποιους λόγους...
Τέλος πάντων το ίδιο συμβαίνει και στην διασταύρωση παρακάτω και ούτω καθ εξής...
Το άλλο που θα πρέπει να μας ανησυχεί είναι οτι η Ελαφόνησος είναι στην Πελοπόννησο και όχι στα νότια της Κρήτης και στην Κίσαμο, ούτε το Ελαφονήσι υπάρχει πουθενά ... μιας και το σωστό είναι Λαφονήσι. Θα μου πεις τώρα που κολλάω ... σε λεπτομέρειες, όμως αυτά τα μικρά δείχνουν την αδιαφορία μας.
- Πέρυσι λοιπόν έρχεται ένας Ολλανδός τουρίστας κλείνει ξενοδοχείο στο Καστέλι πάει στο Λαφονήσι παθαίνει πατατράκ από την ομορφιά και γυρίζοντας πάει σε γνωστό τουριστικό πρακτορείο της πόλης και ρωτά αν μπορεί να κλείσει για δυο βράδια ξενοδοχείο στην Ελαφόνησο.. ο υπάλληλος ψάχνει βρίσκει ένα ξενοδοχείο κοντά στην Ελαφόνησο κλείνει ένα δίκλινο δωμάτιο για δυο βράδια, στέλνει την προκαταβολή και χρεώνει τον τουρίστα... ο τουρίστας είναι ακόμα στο Λαφονήσι και ψάχνει το ξενοδοχείο. (Ελαφόνησο είδε ο άνθρωπος και του άρεσε πολύ ..έλα σου όμως που η Ελαφόνησος είναι στην Πελοπόννησο)
Πιστεύω η Μονομετοχική και ο δήμος μας θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να φύγουν οι λάθος πινακίδες.. όσο για τις σβησμένες υπάρχει λόγος και δεν θα αλλάξει η κατάσταση κι αν βάλουμε καινούργιες.
Αρνητική διαφήμιση είναι για την περιοχή μας....το Ελαφόνησος, ας το καταλάβουμε επιτέλους!!!
Φυσικά δεν κουβεντιάζω αν ο υπάλληλος της περιφέρειας που έδωσε εντολή για να τοποθετηθούν αυτές οι πινακίδες ήταν αγεωγράφητος, μπορεί, αλλά σίγουρα είναι Πελοποννήσιος....

1 σχόλιο:

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Τα σχόλια επώνυμα..όπως επώνυμο είναι το άρθρο.