Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Τα τελευταία χρόνια, τα αίτημα των ΑμΕΑ και των εμποδιζόμενων ατόμων (υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε πολλές παραλίες της χώρας, είναι πολλά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κάνει νύξεις στο θέμα αυτό, μέσα απο το blog, μιας και μη τι άλλο διαθέτουμε και ένα σχολείο στα Κουτουφανά που έχει αρκετά άτομα με ειδικές ανάγκες. Πριν κάμποσα χρόνια έγινε η προσπάθεια ιδιωτική στο Μαύρο Μώλος και τοποθετήθηκε μια ράμπα απο το καφέ "Ρουμπίνι" η οποία όμως δεν υπάρχει πια.
Έκκληση μέσω της σελίδας κάνει ο Κώστας Βαρουχάκης, γνωστός για τους αγώνες του για τα ΑΜΕΑ της περιοχής, όσο και για το Ειδικό σχολείο των Κουτουφιανών να τοποθετηθεί μια δημοτική ράμπα σε ένα σημείο του Μαύρου Μώλους.
Το Καστέλι είναι μια απο τις πιο αφιλόξενες πόλεις για ΑΜΕΑ κίνδυνος θάνατος ειδικά στους δρόμους, ας τους δώσουμε χαρά τουλάχιστον να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.
Ας τους δώσουμε λοιπόν την χαρά αυτή μα δεν πιστεύω να στοιχίζει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: