Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕΣΚ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΚΑΛΙΔΗ
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κυρίες, κύριοι, 
Με αφορμή το τμηματικό  κλείσιμο της οδού Αναγνώστου Σκαλίδη και την οριοθέτηση της Πλατείας Τζανακάκη με κώνους, ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, θα ήθελε να επισημάνει, ότι επιθυμεί και στηρίζει την υλοποίηση έργων στην πόλη μας και θα είναι αρωγός και σύμμαχος, σε κάθε  που στόχο θα έχει την ανάπτυξη μας ως περιοχής.
Πάγια θέση του ΝΕΣΚ  από τη σύσταση του ακόμη, υπήρξε η επιτακτική ανάγκη ανάπλασης του κέντρου της Κισάμου. Μια ανάπλαση, που θα επιφέρει την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας, καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας την οποία και εκπροσωπούμε. 
Η αναβάθμιση και διασύνδεση του κέντρου της Κισάμου τόσο με το παραλιακό μέτωπο, όσο και με όλη την υπόλοιπη πόλη, αποτελούν, βασικά στοιχεία μια περιοχής, φιλικής προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες, αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτήν. 
Γνωρίζουμε ωστόσο, ότι η λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ιστορικό κέντρο, είναι ένας δύσκολος δρόμος που χρειάζεται αποφασιστικότητα, δράση και συνεργασία.
Ο ΝΕΣΚ, έχοντας αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, στηρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο, εφιστά την προσοχή σε τακτικές του παρελθόντος που αποδεδειγμένα δεν έχουν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 
Προτείνουμε, έναν ευρύτερο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό του έργου, ο οποίος θα στηρίζετε σε συγκοινωνιακή μελέτη και θα προβλέπει μακροπρόθεσμα την ανάπλαση της πόλης σε όλο της το φάσμα, με κεντρικό άξονα τον πιο πολυσυζητημένο και ταλαιπωρημένο από προχειρότητες εμπορικό δρόμο, την οδό Σκαλίδη. Η συνεργασία του ΝΕΣΚ, ως γνώστη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, με τη Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση (Μείζων και Ελάσσων), είναι για εμάς, το ελάχιστο αναγκαία.
Είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου στο οποίο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας και καλούμε  τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και την Αντιπολίτευση σε μια από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη και αναβάθμιση μιας πόλης που περιβάλλεται από απεριόριστο φυσικό κάλλος. Της πόλης μας!
Σας ευχαριστούμε θερμά και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας!
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: