Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ

"Εσείς δεν έχετε ανάγκη, προνοούν άλλοι για εσάς...".    Το σχόλιο του ντόπιου υπερυπουργού προς Κισσαμίτες επιχειρηματίες του τουρισμού σε πρόσφατη έκθεση έδειξε ότι οι φήμες που εδώ και καιρό κυκλοφορούν στα επιχειρηματικά και δημοσιογραφικά στέκια κάθε άλλο παρά εκτός πραγματικότητας είναι. Όλα ξεκίνησαν με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα το περασμένο καλοκαίρι, όταν μεγάλος κινέζικος κολοσσός με έδρα την Σανγκάη βολιδοσκόπησε τις προθέσεις της ελληνικής πολιτείας για απευθείας πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του λιμανιού του Καβονησίου στην Κίσαμο Κρήτης. Έκπληκτος ο πρωθυπουργός κάλεσε κοντά του τον (τότε) υπουργό ανάπτυξης κ. Σταθάκη και συζήτησε με τον εκπρόσωπο της κινεζικής πλευράς κ. Ξιου Λάι το ενδεχόμενο αυτό αποφεύγοντας ωστόσο  συγκεκριμένη δέσμευση. Το φθινόπωρο ο κ. Λάι ήρθε στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο αμερικανικής πολυεθνικής ( ισραηλινών συμφερόντων) κ. Άιζακ Φέϊκ με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία εκπτωτικών χωριών.
Σύμφωνα με το project που ανέπτυξαν στον Υπουργό η διεθνής κοινοπραξία έχει μελετήσει την περιοχή της Κισάμου εδώ και περίπου μία πενταετία και πλέον έχει ώριμη μελέτη που περιλαμβάνει την δημιουργία εμπορευματικού μετασταθμού στο Λιμάνι Καβονησίου και ταυτόχρονα δημιουργία εκπτωτικού χωριού (του μεγαλύτερου της Μεσογείου !!!) στο κέντρο της  παλαιάς πόλης της Κισάμου. Ο κ. Φέϊκ μάλιστα επισκέπτεται ως απλός τουρίστας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια και διαμένει σε κατάλυμα στην περιοχή του Μαύρου Μώλου, ιδιοκτησίας μεγάλου Κισαμίτη επιχειρηματία, ο οποίος αναμένεται να μετέχει στην επένδυση μαζί με άλλους δύο Κισαμίτες επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων. Ο κ. Φέϊκ, αν και αποφεύγει τις συνεντεύξεις έκανε δηλώσεις σε μέσο γνωστού Κισαμίτη εκδότη μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του, όπου αποκάλυψαν ότι συμπράττουν μαζί τους και άλλοι δύο μεγάλοι Κρητικοί επιχειρηματίες, ένας Ρεθυμνιώτης (ο οποίος στο παρελθόν είχε ξαναεπενδύσει στην περιοχή) και ένας Ηρακλειώτης εφοπλιστής με έδρα τον Πειραιά. Σε απόσπασμα δηλώσεών του, που παραχωρήθηκε στην ιστοσελίδα μας από τον Όμιλο ενημέρωσης, ο κ. Φέϊκ ανέφερε επί λέξει : "Ελπίζουμε ότι οι ιθαγενείς (σ.σ. προφανώς εννοεί οι ντόπιοι από παραδρομή στην μετάφραση) θα αντιμετωπίσουν ευμενώς το εγχείρημά μας. Μας απασχόλησαν θέματα όπως το κόστος μεταφοράς, οι απαλλοτριώσεις των κτιρίων και το μισθολογικό κόστος, αλλά έχουμε την ρητή δέσμευση της ελληνικής πολιτείας ότι στην ανανέωση των μνηνονιακών υποχρεώσεων της χώρας σας θα υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές που θα μας διευκολύνουν...". Μετά από όλα αυτά ρωτάμε; Τι έγινε ρε παιδιά ; Ο αρχές του τόπου τα γνωρίζουν όλα αυτά ; Τι προτίθεται να κάνει ο νέος Εμπορικός Σύλλογος και οι φορείς; 
ΚΓ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: