Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΛΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΩΛΟΥΣ

Μαύρο Μώλος ένα λιμάνι που δεν ξέρουμε σε ποια εποχή ανήκει.... Παλαιότερα υπήρχε η άποψη οτι το το Μαύρο Μώλος ήταν το λιμάνι της αρχαίας Πολυρρηνίας. Ίσως. Πάντως όποιας χρονολογίας και να είναι φαίνεται οτι οι εργασίες δεν τελειώσαν ποτέ και αυτό μπορούμε να το δούμε και απο ψηλά μιας και ο νότιος βραχίονας δεν τελείωσε ποτέ. 
Πολλοί ισχυρίζονται οτι ήταν η είσοδος του λιμανιού και οτι οι δέστρες των πλοίων ήταν πολύ μέσα (για τους γνώστες της περιοχής οι δέστρες ήταν στα πρανή του λόφου που οδηγούν στο Αννουσάκειο στην μεγάλη ανηφόρα). Μάλιστα στην περιοχή αυτή έχουν βρεθεί ρωμαϊκά κατάλοιπα δεξαμενών και εργαστήρια. Βέβαια αν ήταν έτσι το λιμάνι αχρηστεύτηκε μετά τον σεισμό του 365 μ.Χ και την ανύψωση της Κρήτης κατά 7 μέτρα. 
Στα δυτικά του Μαύρου Μώλους έχουν βρεθεί πρόσφατα ρωμαικα κατάλοιπα αλλά και όπως ισχυρίζονται οι περιηγητές υπήρχαν ως και το 1500 μ.Χ αποθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: