Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ...

Προχθές σχετικά με την μέρα της εθελοντικής καθαριότητας που έγινε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα και προσπάθησε να μας σηκώσει απο τις Κυριακάτικες καρέκλες μας, ενώνοντας, φορείς, ομάδες, πολίτες με ένα κοινό περιβαλλοντικό στόχο.... την καθαριότητα.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγαπούσαν τον εθελοντισμό και ονειρευόντουσαν να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, δείχνοντας πόσο αγαπάμε αυτόν τον τόπο που μας φιλοξενεί......Προχθές λοιπόν άκουσα για πρώτη φορά και δεν με γέλασαν τα αυτιά μου γονέα να λέει δημόσια ...."τι είναι αυτά, εγώ δεν κάνω το παιδί μου σκουπιδιάρη, ούτε το αφήνω να πηγαίνει σε τέτοιες δράσεις."
Τελικά πως τα θέλουμε τα παιδιά και που τα θέλουμε .... στις αυτοσχέδιες πίστες με τους γκαζομηχανές τους, στα κουτούκια και στα ηλεκτρονικά;
Εκεί ήταν οι γονείς μας άραγε; Ή όταν τρώγαμε το σφαλιαρίδη απο τον δάσκαλο, τρέχαμε και μυξοκλαίγαμε στην ποδιά της μαμάς μας; 
Ο εθελοντισμός δεν είναι κληρονομικός, ούτε μεταδοτικός, καλλιεργείται απο τους γονείς, τους δασκάλους, τους μεγαλύτερους και μας κάνει να καταλάβουμε οτι τέτοιες δράσεις είναι προς όφελος δικό μας κάνοντας καλύτερα και τα παιδιά μας. Ο εθελοντισμός με τέτοιες δράσεις ή παρόμοιες είναι σχολείο.
Στην γειτονιά μας βέβαια κάθε χρόνο είμαστε και λιγότεροι όμως εμείς που αποφεύγουμε τέτοιες δράσεις παραπονιόμαστε στο τέλος νομίζοντας οτι είναι υποχρέωση των ....άλλων.
Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: