Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΚ
Όλα ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου του 1967 όταν ο φωτισμένος ιεράρχης μας, ο μακαριστός Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, μαζί με χιλιάδες απλούς ανθρώπους των επαρχιών του Νομού Χανίων που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα, να φτιάξουν την ΑΝΕΚ. 
Ήταν η δυναμική απάντηση των Κρητικών για το ναυάγιο του "Ηρακλείο" και για μια πιο σίγουρη και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση του Νομού μας με τον Πειραιά. Η ΑΝΕΚ ήταν η πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης που φτιάχτηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.... άλλο που κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: