Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Προς ενημέρωση των δημοτών και για να μην υπάρχουν παραπληροφορήσεις, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η λειτουργία των δύο τμημάτων στο ΕΠΑ.Λ. Κισάμου είναι δεδομένη, μετά από την έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή. Ο αγώνας συνεχίζεται για την λειτουργία και του τρίτου τμήματος (Πρόνοιας – Υγείας) για τους βρεφονηπιοκόμους, αλλά και για την συνολική υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με την κάλυψη των κενών όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών, καθώς και του διδακτικού υλικού που απαιτείται. 
Σε αυτό τον αγώνα, κύριο ρόλο έχει ο Δήμαρχος Κισάμου, κ. Σταθάκης Θ., που εξουσιοδοτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’αρ. 213/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για περαιτέρω ενέργειες. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, κ. Σημαντηράκη Π., ωστόσο βαρύνουσα σημασία για την τελική έκβαση των αποφάσεων κατέχουν οι παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Ν. Χανίων και ιδιαίτερα του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Σταθάκη Γ., και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη Π., οι οποίοι έχουν ενημερωθεί εκτενώς επί του θέματος. 
Ο Δήμος Κισάμου οφείλει να ευχαριστήσει τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων του Δήμου μας (1ο και 2ο Γυμνάσιο Κισάμου, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Κισάμου), καθώς και το σύνολο των μαθητών, οι οποίοι με την σειρά τους στηρίζουν συλλογικά και με ισχυρή θέληση τις προσπάθειες του Δήμου, προκειμένου να επιτευχθεί ένα δίκαιο και αποτελεσματικό πολιτικό αποτέλεσμα προς όφελος όλων.  
Εκ του Δήμου
Ο Δήμαρχος Κισάμου
Σταθάκης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: