Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΕΛΟΣ

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος φέτος και το Έλος γιόρτασε με επιτυχία την καθιερωμένη γιορτή του Καστάνου. Από νωρίς γέμισε η πλατεία του χωριού και υπήρχε το αδιαχώρητο όταν εμφανίσθηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα.
Νωρίτερα είχαμε ομιλία από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς του δήμου Κισάμου κ. Δερουκάκη Μανώλη, για την περιοχή, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τις προοπτικές ανάπτυξης αυτών στην ενδοχώρα της Κισάμου.
Για την επιτυχία της εκδήλωσης, που όπως λένε οι ντόπιοι ο κόσμος ήταν πάνω από 2.000 άτομα, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια η γιορτή διοργανώνουν στο Δήμος Κισάμου και ιδιαίτερα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γλαμπεδάκη Βασίλη, στην  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου και τον Μανώλη Δερουκάκη, στην Αναπτυξιακή Εταιρία Εννιά Χωριών, στην Τοπική Ενότητα του χωριού και φυσικά στους κατοίκους και επιχειρηματίες του Έλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: