Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΕΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

Αυτή είναι η θέση του Ενετικού ναυαγίου που ανακάλυψε* και μας αποκάλυψε, ο κ. Θεοτόκης ενάλιος αρχαιολόγος, με την μάσκα του, στον Μπάλο. Είναι ένα Ενετικό ναυάγιο καθισμένο λίγα μέτρα έξω από τον Μπάλο το οποίο μετέφερε κατεργασμένες πέτρες και δυο κίονες κατα πάσα πιθανότητα από τα λατομεία των Φαλασάρνων, την εποχή που οι Ενετοί οχύρωναν την νήσο Γραμβούσα το 1580. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα ευρήματα λόγω του μικρού βάθους που είναι.
Από το Α΄συνέδριο για την Κίσαμο.
*Όπως βλέπετε φαίνεται και από το Google Earth
Υ.Σ Η Κίσαμος έχει την δυνατότητα και πρέπει να αναπτύξει τον καταδυτικό τουρισμό, δημιουργώντας καταδυτικά πάρκα σε όλες αυτές τις περιοχές που προσφέρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: