Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ

Στην Ρόδο κάνανε δέηση για να βρέξει και το κατακρίναμε, άλλοι πάλι αστειεύτηκαν μιας και μετά την δέηση έβρεξε πάρα πολύ στην Αθήνα και είπαν οτι ο παπάς έπεσε κάμποσα χιλιόμετρα έξω  .... όμως δείτε τι ιστορία μου είπε ο Μιχάλης Ανδριανάκης και συνάμα μπορούμε να την καταγράψουμε μιας και περιλαμβάνει πρόσωπα αγαπητά.
...Μια φορά έγινε δέηση περί βροχής από τον Ειρηναίο, που έκανε και λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Δραπανιά και την άλλη μέρα άνοιξαν οι ουρανοί στην Παλιόχωρα.
Τον πήρα τηλέφωνο να του κάνω πλάκα και ο Ειρηναίος πάντα ετοιμόλογος μου είπε:
- Αχ παιδί μου Μιχάλη, εγώ εκείνη την ώρα είχα στο νου μου το παντέρμο το Σέλινο. 
Να του πεις τι μετά από αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: