Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ


Σαν νέος συγγραφέας στον χώρο, έχοντας ολοκληρώσει πλήρως την συγγραφή του βιβλίου μου “Γοργονούσιδες και Κλωθονούσιδες” αισθάνομαι την ανάγκη για μια γνωριμία με το αναγνωστικό κοινό. ΌΛΟΙ μπορούν να γνωρίσουν το δείγμα γραφής μου μέσα από αυτό το βιβλίο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Το βιβλίο μου μπορεί να μην είναι ένα μυθιστόρημα αυτοτελές είναι όμως δείγμα μιας πηγαίας έκφρασης βιωμάτων μέσα από πολλούς ήρωες σε πολλές ιστορίες αυτοτελείς. Παρουσιάζονται μέσα από τις συμπεριφορές των ηρώων πολλές και διάφορες διαχρονικές αξίες της ζωής του χθες ψάχνοντας τις στο σήμερα και το αύριο. Η πείνα, η αταξία και η δημιουργικότητα ήταν χαρακτηριστικά του μεσοπολέμου και μέχρι τον εμφύλιο. Μέσα σ’ αυτά δεν έλειπε η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά γενικά, η ισχυρή θέληση των ανθρώπων και η παιδική ανεμελιά. Ταυτόχρονα υπήρχαν η κουτοπονηριά, η κακία, η τεμπελιά και η ανευθυνότητα.
Στις 30 και 31 Οκτώβρη θα ξεκινήσει η ΔΩΡΕΑΝ διανομή του βιβλίου σε μορφή Ηλεκτρονικού Βιβλίου (e-book), με τον τίτλο "Γοργονούσιδες και Κλωθονούσιδες", Καζαντζάκιες λέξεις από την μετάφραση της Οδύσσειας για τους ΆΞΙΟΥΣ και ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΥΣ ήρωες της. 
Το βιβλίο αποτελείται από 10 αρθρωτές ιστορίες από την Κρήτη από την εποχή του μεσοπολέμου (10ετία 1930 και μετά) έως το τέλος της χούντας (την δεκαετία 1970). Η γλώσσα έχει μια πολύ “ελαφριά” μορφή γραφής στο Κρητικό ιδίωμα σε κάποια σημεία του ενώ για τις δύσκολες λέξεις υπάρχει μετάφραση ακριβώς δίπλα. Όλοι οι ήρωες των ιστοριών είναι άξιοι (γοργονούσιδες) και πολυμήχανοι (κλωθονούσιδες) αλλά ταυτόχρονα και αγαπητοί. 
Όποιοι θα ήθελαν να λάβουν το βιβλίο εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μπορούν να αποστέλλουν στο inbox (μηνύματα) του facebook των σελίδων ΑlfaΤav Βiblio και του συγγραφέως Tsepapadakis Andreas το e-mail τους, το ονοματεπώνυμο και την πόλη διαμονή τους. Επίσης κάποιοι μπορούν να στείλουν απευθείας e-mail στο tsepkris@gmail.com δίνοντας τα παραπάνω στοιχεία, και από το οποίο θα αποσταλεί το οποιοδήποτε υλικό επικοινωνίας και το βιβλίο 
Αν έχετε συγγενείς, φίλους και γνωστούς εντός και εκτός Ελλάδος να γνωρίζουν να διαβάζουν την Ελληνική γλώσσα και θα ήθελαν να διαβάσουν το βιβλίο μπορούν να γράψουν στο e-mail tsepkris@gmail.com ονοματεπώνυμο και πόλη και θα λάβουν ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο “Γοργονούσιδες και Κλωθονούσιδες”. 
Ευχαριστώ όλους σας και περιμένω την επικοινωνία μαζί σας για το ΔΩΡΕΑΝ βιβλίο.
Ανδρέας Απ. Τσεπαπαδάκης
Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ.-Πληροφορικής
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: