Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ...

 της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου υπέρ του Αννουσάκειου Ιδρύματος 
Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου συνεχίζει την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της στο πολυδιάστατο έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων. Η αποστολή αυτή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες από: Πατάτες, Γαλακτοκομικά είδη, Κρέας, Όσπρια, κ.α. τα οποία και θα διατεθούν για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των εκατοντάδων κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας, οι οποίοι δέχονται την φροντίδα και αγάπη του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Δ.Σ. «η νέα αυτή προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου προς το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως μας χαρίζει ελπίδα, χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ζωή στους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Ιδρύματος. Εκφράζομε τις πολλές και από καρδιάς ευχαριστίες μας προς τον Γέροντα Εφραίμ και την ευλογημένη συνοδεία του, καθώς η προσφορά της αγάπης τους, ουσιαστική και αθόρυβη, γίνεται «έλαιος» και «οίνος» σε πολύπαθους συνανθρώπους μας. Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, μέσω της Κοινωνικής Κουζίνας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί προσφέρει 1500 μερίδες φαγητού σε εβδομαδιαία βάση, τρόφιμα, είδη ρουχισμού σε εμπερίστατες οικογένειες και μεμονωμένα άτομα. Στο δε Κοινωνικό του Ιατρείο, που στελεχώνεται από 15 εθελοντές Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, εξετάζονται καθημερινώς δωρεάν δεκάδες πολύπαθοι συνάνθρωποι μας και δίδονται φάρμακα και υγειονομικό υλικό.  Παράλληλα λειτουργεί δύο Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας που εξυπηρετούν 400 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα και φιλοξενεί 90 άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας, Α.Μ.Ε.Α, ανοοικούς, κ.α. 
Όλη αυτή η ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά που προσφέρει ποιότητα ζωής και απλώνει δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας της ευρύτερης περιοχής δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν δεν υπήρχε η αρχοντιά και αγάπη των δεκάδων συνοδοιπόρων και φίλων του Αννουσάκειου, με εξέχουσα την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: