Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Το Α’ Συνέδριο για την Κίσαμο πραγματοποίησε με επιτυχία τις εργασίες του στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στις 14, 15 & 16 Οκτωβρίου. Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, την Περιφέρεια Κρήτης, τους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, καθώς και την κ. Ζαχαρένια Σημανδηράκη για την αρμονική και αγαστή συνεργασία, που στόχο είχε την διοργάνωση ενός άρτιου Συνεδρίου με περιεχόμενο μοναδικό και ξεχωριστό.

Στο πλαίσιο του Α’ Συνεδρίου για την Κίσαμο, η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. ανέλαβε την διοργάνωση μιας παραδοσιακής....
.. κισαμίτικης βραδιάς στα Παλαιά Ρούματα προς τιμήν των ομιλητών του Συνεδρίου, ώστε να μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη μουσική και χορευτική παράδοση, τις γεύσεις, την φιλοξενία και την κουλτούρα του τόπου μας. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της βραδιάς και συγκεκριμένα: 
* τους μουσικούς που πλαισίωσαν μουσικά τη βραδιά: Λουφαρδάκη Μιχάλη, Βερυκάκη Αντώνη, Λενταράκη Μανώλη
* τη Λουσακιανή Παρέα και τη Ρουμαθιανή Παρέα για την παρουσία τους στο χορό
* τον Σύλλογο Ριζιτών «Η ΚΙΣΑΜΟΣ» για τα ριζίτικα τραγούδια
* τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιών Ρουμάτων για την προσφορά κερασμάτων
* τον κ. Δεικτάκη Αθανάσιο, ο οποίος δώρισε σε κάθε ομιλητή το βιβλίο του «Χανιώτες Λαϊκοί Μουσικοί»
* τον Π.Σ. Άστρικα, τον Σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων Βουβών, τον Π.Σ. Γαβαλομουρίου «Η Αγία Τριάδα», τον Σύλλογο Γυναικών Καλουδιανών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», τον Σύλλογο «Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων», τον Π.Σ. Λουσακιών, τον Π.Σ. Μαραθοκεφάλας, τον Π.Σ. Μαρτυρικής Μαλαθύρου, τον Π.Σ. Μοθιανών – Σκαφιώτου «Η Αναγέννηση», τον Π.Σ. Νεολαίας Κισάμου, τον Δημιουργικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατάνου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», τον Σύλλογο Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα» και τον Σύλλογο Ριζιτών «Η ΚΙΣΑΜΟΣ» για την οικονομική τους ενίσχυση στην παράθεση του δείπνου.
Η οργάνωση του Α’ Συνεδρίου για την Κίσαμο ελπίζουμε να αποτελέσει την αφετηρία για μια συστηματική μελέτη του ξεχωριστού τοπικού μας πολιτισμού αλλά και την αφορμή για την χάραξη δράσεων που θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Επαρχίας Κισάμου.
Με εκτίμηση,
Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Κουμής Ελευθέριος               Τσοντάκης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: