Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης τα σχολεία που θα δεχτούν παιδιά προσφύγων! Ανάμεσα σε αυτά είναι και 4 σχολεία από τον Δήμο μας, 1ο Κισάμου, Δραπανιά, Γραμβούσας, Πλατάνου. Φυσικά τα ίδια σχολεία είναι από παλαιότερα (ΖΕΠ) Ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας και έχουν δεχτεί παιδιά μεταναστών.
Φυσικά δεν ξεκαθαρίζεται που θα εγκατασταθούν οι γονείς πρόσφυγες (υπάρχει και η άρνηση από τον Δήμο αν δεν ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα) στην γειτονιά μας, αλλά εξυπακούεται οτι αφού τα παιδιά τους θα πηγαίνουν σε σχολεία όπως τον Πλάτανο, Δραπανιά, οι γονείς θα μένουν κάπου εκεί κοντά.
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: