Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Στα περυσινά επίπεδα παραμένουν οι επιδοτήσεις για τις συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα, δηλαδή τις λεγόμενες  άγονες γραμμές, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πιο συγκεκριμένα, στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για το δίκτυο θαλάσσιων συγκοινωνιών.
Έως τώρα έχουν εγκριθεί οι παρακάτω γραμμές που έχουν σχέση με την γειτονιά μας:
 Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος και επιστροφή με το  «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ και μίσθωμα 38.000 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος και επιστροφή με το «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ και μίσθωμα 20.030 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Δεν βλέπω την γραμμή Κίσαμος-Κύθηρα- Καλαμάτα αλλά ίσως να ανήκει σε ειδικό καθεστώς.
Πάντως οι δήμαρχοι Κυθήρων -Καλαμάτας και Κισάμου μετά από πιέσεις που άσκησαν, έχουν πάρει την διαβεβαίωση οτι η παραπάνω γραμμή θα έχει από του χρόνου 4μηνη διάρκεια, από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτέμβρη, μιας και είναι πολύ υποσχόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: