Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Η εγκατάσταση προσφύγων (μεταναστών) σίγουρα δεν απασχολεί μόνο εμάς αλλά όλη την Ελλάδα. Χθες πάντως στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, προ ημερησίας, σχετικά με τι έχει γίνει ως τώρα, ποιες οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με την εγκατάσταση μέρος από αυτών στην Κίσαμο.
Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος και πως θα το ρυθμίσει η κυβέρνηση, γιατί εμείς μπορεί να λέμε όχι αλλά αυτή αποφασίζει, αλλά φάνηκε οτι κανένας δεν θέλει την εγκατάσταση των εδώ ειδικά όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει, ο τρόπος, ο χρόνος, και ο αριθμός των φιλοξενούμενων μας. Μπορεί να μιλάνε για 35 άτομα αλλά με αυτά που συμβαίνουν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση έχει χαθεί και κανένας δεν θέλει να είναι αυτός που θα "ανοίξει" την πόρτα της "μόνιμης" εγκατάστασης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: