Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΧΜ.....

Αυτή η ειδοποίηση μου ξέφυγε, αλλά ενδεχομένως και αυτοί (Beach Cleaning) να κουράστηκαν να μας ειδοποιούν και να μην πηγαίνει άνθρωπος γεννούμενος. Έτσι πήγαν ξανά στα Φαλάσαρνα λίγο πιο νότια τώρα στο "Κολυμπητό" κατόπιν παροτρύνσεως του Στάθη και το καθάρισαν. Συγχαρητήρια λοιπός και μην απελπίζεστε σε καμιά δεκαριά χρόνια θα ξετρυπώσουμε και κανένα Έλληνα που θα προσφέρει εθελοντικά στον καθαρισμό της περιοχής του.

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μα ειδοποίησα και μάλιστα αρκετα νωρίτερα... :( το είδαν αρκετοί και μαλιστα 3 Ελληνες δήλωσαν οτι θα έρθουν, δυστυχως ομως τα κατάφερε μονο ένας. Για εμάς ο Στάθης ειναι πλέον μέλος της μικρής μας ομάδας, αφου εχει αποδείξει οτι πραγματικά ενδιαφέρεται... . Δεν κουραστηκαμε να ειδοποιουμε και θα συνεχίσουμε. Αρχίζει και γινεται γνωστή δράση μας σιγά σιγά...

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Aυτό λέω και γω ...κάθε 10 χρόνια ένας... αλλά το καλό είναι οτι απο το χωριό εκεί που βγάζουν χρήμα από τις παραλίες .... δεν παρουσιάστηκε κανένας!! Συνεχίστε αν το ήξερα θα ερχόμουν και γω.... Πάντως έχω και γω πρόταση για ένα καθαρισμό αν θέλετε; Μια μικρή άγνωστη ομορφη παραλία που είναι σκουπιδότοπος.

Unknown είπε...

Υποθέτω οτι θα μου πεις για της Λυγιας... Σωστά; Ειναι ήδη στον προγραμματισμό μας. Θα χρειαστούμε βέβαια τη βοήθεια κάποιου με σκάφος ή θα ζητήσουμε απο τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να μας βρει ενα. Υποσχέθηκε να μας βοηθησει οπως μπορει αν του ζητήσουμε κατι.

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Mπα στην πόλη τόσο κοντά μας και τόσο βρώμικη.

Unknown είπε...

Τοτε ενδιαφερόμαστε να ακούσουμε την πρόταση σου και να σε δούμε στην επόμενη διάσωση παραλίας!

Unknown είπε...

Παντως εκει που μιλάς για το χωριό που λες οτι βγάζει χρήμα απο τα Φαλασαρνα, μαλλον εννοεις τον Πλάτανο. Μεχρι τωρα εχουν δηλώσει ενδιαφέρον να βρεθούν στις συναντήσεις μας 7 Ελληνες. Οι τρεις ειναι απο Πλάτανο και τέσσερις απο το Καστελι. Απο Καστελι ειμαστε δυο που εχουμε συμμετάσχει. Εγω κι ο μπαμπας μου και χθες βραδυ μίλησα και με άλλον εναν Καστελιανο που δήλωσε οτι θελει πολυ να έρθει στον επόμενο καθαρισμό κι ο τέταρτος είσαι εσύ. Οι άλλοι τρεις που εχουν δηλώσει ενδιαφέρον ειναι απο τον Πλάτανο. Κι αν εξαιρέσεις εμενα και τον μπαμπα μου που ειμαστε στην ομαδα απο την αρχη, σε καθαρισμό εχει έρθει μονο ένας Έλληνας. Και ειναι κάτοικος Πλατάνου. Οι άλλοι δυο Πλατανιώτες που είχαν πει οτι θα έρθουν στον τελευταίο καθαρισμό δεν κατάφεραν να έρθουν, αφου προέκυψε κατι. Κι εγω εχει τύχει να μην παω σε κάποιον καθαρισμό, επειδη δεν ειχα το χρόνο. Πιστεύω ομως οτι θα έρθουν την επόμενη φορα, αφου οι παραλίες της περιοχής εκει θελουν πολλή δουλειά... Για εμενα δεν εχει σημασία απο πού ειναι οποιος ενδιαφέρεται, αρκεί να το δείξει καποια στιγμή έμπρακτα. Ήδη εχουν γινει βήματα... Θελω να βλέπω τη θετική πλευρά της υπόθεσης. Πριν απο μερικές βδομάδες ο κόσμος μας έλεγε απλα μπράβο, αλλα δεν ενδιαφερόταν να βοηθησει. Ισως μας κορόιδευε λιγάκι απο μεσα του κι όλας. Στην περιοχή μας θεωρείται συχνά μεγαλύτερη ντροπή το να μαζέψεις τα σκουπίδια των ασυνειδητων απο το να εισαι ασυνείδητος... Τωρα ομως ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται για το έργο μας, χάρη μαλλον και στο Σαδεντρεπεσαι. Ειναι πολλοι οι κάτοικοι της Κισαμου. Χρειαζεται καιρος για να εξαπλωθουν τετοιου είδους νεα. Ειμαι σίγουρη οτι θα γίνουμε περισσότεροι. Αν οχι τωρα το χειμώνα ( οι Ελληνες δεν πολιοσυμπαθουν τις κρύες και βροχερές εξορμήσεις) σιγουρα το καλοκαιρι θα εχουμε περισσότερους φίλους στην παρεα μας!

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω... απλά είμαι πολλές φορές απότομος με την αδιαφορία κάποιων που το παίζουν μετά κριτές.