Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Μια εφαρμογή του που επινοήθηκε από τον Νορβηγό Gummar Liestol

Μια εφαρμογή που κάνει χρήση γεωγραφικών δεδομένων, οι οθόνες παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας, τα λογισμικά επεξεργασίας εικόνων επιτρέπουν τη γοργή τρισδιάστατη οπτικοποίηση, το GPS παρέχει τον ακριβή εντοπισμό στον χώρο και τα επιταχυνσιόμετρα και οι αντένες των κινητών τηλεφώνων δίνουν τον ακριβή προσανατολισμό, και την παρουσίασε πρώτη φορά πριν 3 χρόνια ο ίδιος ο Gummar σε ημερίδα στον Πλάτανο Κισάμου, που διοργάνωσε η αρχαιολόγος Ελπίδα Χατζηδάκη.
Στην ομιλία της και στην διάρκεια ερωτήσεων η διευθύντρια της ανασκαφής στα Φαλάσαρνα κα. Χατζηδάκη σε ερώτηση παραδέχτηκε και κάτι που σίγουρα πρωτοακούγεται και προκαλεί έκπληξη σε πολλούς από εμάς. Η Φαλάσαρνα έγινε φιλοπερσική με χρήματα του Δαρείου, το 333 π.Χ, με σκοπό να καθυστερήσει τις επεκτατικές βλέψεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τα ανατολικά, πράγμα που το κατόρθωσαν για 2 χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: