Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΓΑΛΛΟΥ ΣΤH ΦΑΛΑΣAΡΝΑ

Περιπέτεια πάλι σήμερα με 30χρονο Γάλλο τουρίστα, που ήθελε να βγει στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Φαλάσαρνας απο την απόκρημνη πλευρά. Τελικά γλίστρησε και έπεσε απο 5 μέτρα ύψος στα κοφτερά βράχια του Κούτρι σπάζοντας ουκ ολίγα κόκκαλα (χέρι πόδι πλευρά και κάμποσα δόντια). Ευτυχώς για αυτόν η γυναίκα του που βρισκόταν εκεί κοντά ειδοποίησε μέσω του 112 και στο σημείο έφτασαν απο θάλασσα ο ναυαγοσώστη της περιοχής και δυο παιδιά που δουλεύουν στην παραλία των Φαλασάρνων, με ένα jet ski και ένα φουσκωτό, όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο λιμανάκι της Ακτής.  
Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, και πως να υπάρχει αφού έχουμε μόνο ένα (ήταν σε τροχαίο) μεταφέρθηκε με το δικό του αυτοκίνητο στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και απο εκεί με το ασθενοφόρο που είχε γυρίσει ωστόσο στα Χανιά στο Γενικό νοσοκομείο.

Πολλά συγχαρητήρια στον ναυαγοσώστη της περιοχής, Ψαράκη Δημήτρη, καθώς και τους οδηγούς των jet ski, Σαρρή Μιχάλη και Διακάκη Γιάννη για την εθελοντική προσφορά τους σε επιχειρήσεις που δεν ειναι και της αρμοδιότητας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: