Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ

3Ο λαθρομετανάστες παιδιά και ενήλικες αυτήν την ώρα στο λιμάνι Κισάμου!! 
Αυτή την ώρα αποβιβάζονται απο το σκάφος του Λιμενικού που τους περισυνέλλεξε ανοικτά του Μπάλου. Ο καιρός μάλλον και ίσως μηχανική βλάβη του έφερε στα παράλια της Κρήτης αφού όπως φαίνεται είχαν πορεία για Ιταλία.
21 ενήλικες, 17 άνδρες και 4 γυναίκες, 9 παιδιά απο τα οποία ένα μόλις 9 μηνών. 

Για κάθε ενδεχόμενο στο λιμάνι βρίσκεται ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου και οι εθελοντές του Ε.Ε Σταυρού τμήματος Κισάμου.
Ο Δήμος έχει μεριμνήσει να μεταφερθούν χημικές τουαλέτες και ο αντιδήμαρχος κ Μαυροδημητράκη φρόντισε να τους μεταφέρει νερό και τρόφιμα. Το λιμενικό παραχώρησε ένα χώρο για να κοιμηθούν προσωρινά και έως ότου αποφασίσουν οι αρχές για την τυχη τους και που θα μεταφερθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: