Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

ΠΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΦΑΛΩΝΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΔΡΑΠΑΝΙΑ!!!!!

Βάζεις στην Google οτι θες να πας απο τα Χανιά Λαφονήσι και σου βγάζει την διαδρομή αυτή που βλέπετε παραπάνω και την οποία οι περισσότεροι τουρίστες ακολουθούν όταν έλθουν πρώτη φορά. Δια μέσω κόμβου Κορφαλώνα ... η απόσταση ειναι 73,2 χιλιόμετρα και τωρα στις 8 το πρωί χρειάζεσαι 1 ώρα και 28 λεπτά για να πας... (αν πετάξεις)
Μετά βάζεις φεύγοντας ξανά την διαδρομή απο Λαφονήσι για Χανιά εδώ τώρα δεν σε πάει απο Κορφαλώνα αλλά απο Δραπανιά - όχι Κολένι και Νοπήγια, αλλά Δραπανιά και  η απόσταση ειναι 73.4 χιλιόμετρα και 8 το πρωί δεν έχει κίνηση και χρειάζεσαι 1 ώρα και 33 λεπτά.
Συμπέρασμα και ο κόμβος Κορφαλώνα υπάρχει ...και ο κόμβος Δραπανιά υπάρχει... στα Νοπήγεια ειναι διασταύρωση οπότε δεν υπάρχει. Φυσικά ούτε αν λείπουν πινακίδες το αναφέρει, ούτε αν ειναι νόμιμες οι διαδρομές αυτές το αναφέρει, απλά σε στέλνει .... τα υπόλοιπα υπολογίζει οτι θα τα έχουμε κάνει εμείς ώστε να ειναι ασφαλείς οι διαδρομές αυτές, για τους χιλιάδες επισκέπτες μας.  Φυσικά ειναι και στο χέρι μας να καθιερώσουμε και άλλες ή καλύτερες διαδρομές...αλλά εδώ χρειάζεται επίσημο χαρτί. ..και ποιος θα το κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: