Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Με στόχο ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό Λιμενικό Ταμείο, που να διατηρεί και τον Δημόσιο χαρακτήρα του, δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα με τον νέο Οργανισμό του Λιμενικού Ταμείου νομού Χανίων, ο οποίος αντικαθιστά εκείνον που ίσχυε και χρονολογείτο από το…1977!
Να σημειωθεί πως ο νέος Οργανισμός προβλέπει 38 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων ενώ ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Βιριράκης σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:
«Εκφράζω  δημόσια την χαρά και συγκίνηση μου γιατί με το Π.Δ 60 /2022 -ΦΕΚ157Α /24-8-2022,  ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ο ΝΕΟΣ  Οργανισμός του Νομαρχιακού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, που το καθιστά σύγχρονο και  ανταγωνιστικό στις  απαιτήσεις των καιρών και του μέλλοντος, ενώ συγχρόνως διασφαλίζει τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα του, θέμα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας.
...... Χαιρετίζουμε λοιπόν ως διοίκηση την έλευση του Νέου Οργανισμού την οποία θ αφήσουμε ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές και δεν θα πάψουμε τωρα που οι “πόρτες ” στην κυβέρνηση  ειναι ανοικτές για τα Χανιά μας, να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε το καλύτερο…»

Η αλήθεια ειναι οτι σε αυτόν το οργανισμό που ανήκει και το δικό μας λιμάνι πολλά εξαρτώνται στην καλή θέληση του εκάστοτε προέδρου, αυτό φάνηκε καθαρά σε αυτά τα 3 χρόνια που στην διοίκηση του ειναι ο κ Βιριράκης. Βέβαια χρειάζεται μια καθημερινή ενόχληση και απο τις εκάστοτε δημοτικές αρχές γιατί άλλο ειναι να λες οτι έχεις ένα λιμάνι και άλλο να υπερηφανεύεσαι για αυτό. Εμείς δυστυχώς το παραμελήσαμε, ειναι γνωστό, και το ενδιαφέρον μας δεν ήταν το ανάλογο όλα αυτά τα χρόνια. Ας ευχηθούμε οτι θα καταλάβουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές την σπουδαιότητα του και με την δημιουργία του νέου οργανισμού θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που τόσα χρόνια δεν κάναμε στο δεύτερο στην τάξη λιμάνι του νομού.
Αρχή βέβαια απο την νέα χρονιά με εκπροσώπηση στο Δ.Σ του ΛΤΝΧ κάτι που παλαιότερα υπήρχε. Είναι απο τους οργανισμούς που τους χρειαζόμαστε αφού δεν έχουμε την όρεξη να κάνουμε ένα δικό μας Δημοτικό λιμενικό ταμείο (το έχουμε ξαναγράψει υπάρχουν οι πόροι συντήρηση του) μιας και έχει τεχνική υπηρεσία (ελπίδα οτι κάποτε θα αποκτήσουμε και εμείς) που μπορεί να μας κάνει ανέξοδα τις όποιες μελέτες χρειαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: