Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Για ακόμα μια φορά εντοπίστηκαν πρόσφυγες στην περιοχή μας, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου και της φτώχειας που επικρατεί στις χώρες τους και που έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις ευθύνη σε αυτό, ξεβράστηκαν ανοικτά της Γραμβούσας το βράδυ της Δευτέρας 30 άτομα. Ανάμεσα τους  είναι και 9 παιδιά, με το ένα από αυτά να είναι μόλις 9 μηνών. Από τότε οι πρόσφυγες παραμένουν σε χώρο του Λιμενικού Σταθμού Κισάμου, σε ένα παλιό γκαράζ, σε ακατάλληλες συνθήκες. 
Είναι μια εικόνα που έχουμε δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα τα καλοκαίρια. 
Άμεσα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός με την βαρβαρότητα ενός άδικου εκμεταλλευτικού συστήματος, που είναι υπεύθυνο για τις στρατιές των προσφύγων, την φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει την διεκδίκηση του, ώστε σε σύγκρουση με τις αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων της, να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου, στις χώρες πραγματικού προορισμού των προσφύγων και να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στην περιοχή μας.
Πρέπει να παρθούν μέτρα ώστε:
Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες σε κατάλληλο κτήριο και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Ιατρική παρακολούθηση και μέτρα φροντίδας ιδιαίτερα για τα παιδιά , επαναλαμβανόμενα test Covid-19.
Εξασφάλιση τροφής  και όλων των αναγκαίων μέσων για όσο χρειαστεί να παραμείνουν στην Κίσαμο.
Αγροτικός Σύλλογος Αμυγδαλοκεφαλίου
Αγροτικός Σύλλογος Έλους
31 Αυγούστου 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: