Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΕΠΡΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνονται τα εξής: «Ένας πολύτιμος και ακριβός πνευματικός θησαυρός, ανάμεσα στις άλλες ευλογίες των Εγκαινίων του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, θα προσφερθεί σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές που θα μετέχουν των Εγκαινίων του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στην επί γης πατρίδα Του, (Συρικάρι Κισάμου), κατά τις 2, 3, 4 Σεπτεμβρίου, ως και όλη την 1η εβδομάδα των Εγκαινίων.
Πρόκειται περί ανέκδοτων πνευματικών επιστολών οι οποίες εστάλησαν από τον Ιούλιο του 1959 έως και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους από τον τότε ιερομόναχο π. Άνθιμο Βαγιάνο (νυν Όσιο Άνθιμο της Χίου), προς τον τότε μοναχό π. Νικηφόρο (νυν Όσιο Νικηφόρο τον λεπρό) ως και προς τον π. Σωφρόνιο (Σαριδάκη), μετονομασθέντα σε π. Ευμένιο (νυν Όσιο Ευμένιο τον νέο). Οι επιστολές αυτές, (εννέα -9- στον αριθμό) κτήμα της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους, με τρόπο θαυμαστό (εξηγείται στην εισαγωγή) περιήλθαν εις την Ι. Μητρόπολη μας και η καθ΄ ημάς Ι. Μητρόπολις εξέδωσε σε μια ιδιαίτερη και καλαίσθητη Έκδοση, με αναλυτικό εισαγωγικό σημείωμα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πορεία και εξέλιξη του Ι. Προσκυνήματος, υπό τον τίτλο: «Γραφή Οσίων Εύοσμος». 
Επιπροσθέτως και μετά την καταγραφή σε ειδικούς καταλόγους-πίνακες των 37.814 ονομάτων (υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως), τα οποία συνελέγησαν από τις Ενορίες της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ως και όλα όσα είχαν σταλεί, ενημερώνουμε το ευλαβές πλήρωμα ότι οι κατάλογοι αυτοί θα εναποτεθούν εντός της Αγίας Τραπέζης (φυτό) του Οσίου Νικηφόρου, κατά την ημέρα των Εγκαινίων (Σαβ. 3 Σεπτ.) προς μόνιμο και διηνεκή εναπόθεση, ευλογία και πνευματικό επιστηριγμό των μνημονευθέντων. Ανακοινώνεται, με πνευματική ευφροσύνη και χαρά, το πλήρες Πρόγραμμα Εγκαινίων του Ι. Προσκυνηματικού Ναού του Οσίου Νικηφόρου ως και το Πρόγραμμα της 1ης εβδομάδας των Εγκαινίων. Παρασκευή 2 Σεπτ. ώρα: 18.00μ.μ. Υποδοχή Ιερών Λειψάνων-Αρχιερατικός Εσπερινός Εγκαινίων. Σάββατο, 3 Σεπτ. ώρα: 7.00π.μ. Όρθρος-Ακολουθία Ι. Εγκαινίων - Πολυχαρχιερατική Θεία Λειτουργιά, ώρα: 11.30π.μ. Εγκαίνια παρακείμενου κτιριακού συγκροτήματος. Των Εγκαινίων θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ.Δημήτριος. Κυριακή, 4 Σεπτ., ώρα: 7.30π.μ. Όρθρος - Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα: 18.30-19.30μ.μ. Εσπερινός-Ιερά Παράκληση. Δευτέρα, 5 Σεπτ. ώρα: 7.30π.μ.-10.15π.μ. Όρθρος- Θεία Λειτουργία, ώρα:18.30-19.30μ.μ. Εσπερινός-Ιερά Παράκληση. Τρίτη, 6 Σεπτ., ώρα: 7.30π.μ.-10.15π.μ. Όρθρος- Θεία Λειτουργία, ώρα: 18.30-19.30μ.μ. Εσπερινός-Ι. Παράκληση. Τετάρτη, 7 Σεπτ., ώρα: 7.30π.μ.-10.15π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα: 18.30-19.30μ.μ. Εσπερινός- Ι. Παράκληση. Παρασκευή, 9 Σεπτ., ώρα: 7.30π.μ.-10.15π.μ Όρθρος-Θεία Λειτουργία, ώρα:18.30-19.30μ.μ. Εσπερινός-Ι.Παράκληση. Σάββατο, 10 Σεπτ., ώρα: 7.30π.μ.-10.15π.μ. Όρθρος-Θεία Λειτουργία. Καλείται ο φιλάγιος και φιλόκαλος λαός του Θεού όπως μετέχει του μεγάλου αυτού πνευματικού γεγονότος και λάβει την ευλογία και την χάρι του  μεγάλου και θαυματουργού Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού».
Εκ της Ι. Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: