Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ένα απο τα μείον της φετινής τουριστικής χρονιάς ειναι οτι στο δεύτερο λιμάνι του Νομού με καθημερινή κίνηση πάνω απο 3.000 ημερήσιους τουρίστες των ημερόπλοιων, δεν υπάρχει ούτε ένα μαγαζί να πιείς ένα ποτήρι νερό. Το θέμα των παραχωρήσεων απο το λιμενικό ταμείο και το αρμόδιο υπουργείο, έχει μείνει πίσω με αποτέλεσμα να έχει φύγει η χρονιά και κανείς να μην ξέρει με σιγουριά ποιανού έχει κατοχυρωθεί το κατάστημα, αν και ο τελευταίος διαγωνισμός έχει γίνει απο τον Νοέμβριο του 2020 και η χρονοενοικίαση ειναι τριετίας. 
Πέρα απο το στέκι που ήταν για τους ψαράδες, ήταν και το μόνο σημείο που θα μπορούσαν να φάνε ή να πιούν ένα καφέ οι πολλοί οδηγοί και ξεναγοί που περιμένουν ολημερίς την επιστροφή των ημερόπλοιων.
Πάντως για το θέμα έχει ασχοληθεί και η δημοτική αρχή με επανειλημμένα τηλεφωνήματα στα αρμόδια υπουργεία (τρία εμπλέκονται ως τώρα και υπάρχει και τέταρτο λόγω του ότι έχει χαρακτηριστεί ο λιμάνι μας δασικό) του Δημάρχου Κισάμου κ Μυλωνάκη. Η απάντηση που παίρνει ειναι οτι όλα έχουν εγκριθεί, απλά πρέπει να καθαρογραφτούν οι αποφάσεις και να δημοσιοποιηθούν μέσω της διαύγειας. 
 Η χρονιά φαίνεται χαμένη και ευχή όλων να μην υπάρξει το ίδιο πρόβλημα τον επόμενο χρόνο, αλλά να βρεθεί μια λύση ώστε να λειτουργήσει ένα αναψυκτήριο στο χώρο αυτό που ειναι άκρως απαραίτητο. Εμπορικά πλοία, κότερα, χιλιάδες ημερήσιοι τουρίστες, αλλά και το πλοίο της γραμμής ειναι απομονωμένοι δίχως τα απαραίτητα στο λιμάνι Κισάμου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: