Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 Η αλήθεια ειναι οτι η χθεσινή είδηση περί εισόδου και σφραγίσματος των κτηρίων του παλιού συγκροτήματος των λυκείων απο τον εργολάβο και υπεύθυνο της κατεδάφισης... έπιασε πολλούς απροετοίμαστους... κατά αρχάς γιατί τα σχολεία ακόμα έχουν λειτουργικό εξοπλισμό στις αίθουσες τους και κατά δεύτερο όπως λένε ο εργολάβος διαπίστωσε μεγάλο πλιάτσικο στο σχολείο (πράγμα που δεν ειναι κρυφό) αφού υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ γι' αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό) 

Έτσι αφορμής της είδησης ο πρώην Δήμαρχος κ Σταθάκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, γράφει στην σελίδα του
- Ένα χρόνο περίπου διατυπώνω την θέση μου προς την δημοτική αρχή, που έχει την κύρια ευθύνη (σε εκπαιδευτικούς, σε συλλόγους γονέων, για ενημέρωση, αλλά και  γιατί έχουμε όλοι ευθύνη), ότι, όταν γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου θα "τρέχουν και δεν θα φτάνουν". Η κινητή περιουσία που δεν χρειάζεται, έπρεπε να εκποιηθεί προς όφελος της σχολικής κοινότητας, τώρα θα τρέχετε πίσω απο τον ανάδοχο, τα φορτηγά φεύγουν φορτωμένα, για άλλη μία φορά κρίμα και πάλι κρίμα!!! 
Αυτή είναι η ευαισθησία και υπευθυνότητα της δημοτικής αρχής  και για να γνωρίζετε δεν πρόκειται να πάω εγώ στον εισαγγελέα, εάν δεν πάνε πρώτα αυτοί που πρέπει και μετά μαζί τους και εγώ, γιατί πρέπει να τα λέμε "έξω από τα δόντια" πλέον."

-Ναι υπάρχει το υλικό ακόμα εκεί και όπως γράψαμε οι ευθύνες απομάκρυνσης του βαραίνουν την δημοτική αρχή που δεν το έκανε ως και τωρα, παρ΄ όλο που υπάρχει σχετική δέσμευση στον προϋπολογισμό κάπου 10.000 Ε για μεταφορά των εργαστηρίων και όσων χρειάζονται τα σχολεία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις αποθήκες που μας έκανε δώρο το Λιμενικό ταμείο Χανίων, αλλά απ΄ την άλλη έμαθα οτι η δημοτική αρχή ήρθε έστω και αργοπορημένα σε συνεννόηση με τον  εργολάβο και τους διευθυντές των σχολείων ώστε οτι χρειάζονται να μεταφερθεί στα σχολεία....
Μια κατάσταση φυσικά που δεν μας τιμά μιας και είχαν το καιρό να κάνουν την όποια μετακόμιση όλο το καλοκαίρι και πριν μπει ο εργολάβος που όταν υπέγραψε την σύμβαση για την κατεδάφιση άλλα είδε και τελικά άλλα βρήκε. Μύλος η κατάσταση λοιπόν.... και εντάξει εμείς που δεν πιστεύαμε οτι θα ξεκινήσουν γρήγορα την κατεδάφιση...αλλά φαίνεται οτι και η δημοτική αρχή το ίδιο πίστευε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: