Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

"ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ"

Καλώς ή κακώς αυτή ειναι η επίσημη ενημέρωση που βγαίνει πρώτη φορά μέσα απο τον Δήμο. Είναι το μόνο νέο που βγαίνει απο επίσημα χείλη έστω και της αντιπολίτευση. Ίσως τις επόμενες ώρες να βγάλει ανακοίνωση και η δημοτική αρχή (οφείλει) όμως πολύ το φοβάμαι οτι δεν θα μπορέσει να δικαιολογήσει την αργοπορία της.

- Πολλά γράφονται και λέγονται τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την σημερινή ημέρα. Το τι  άκουσαν όσοι πήγαν (εκπαιδευτικοί- αιρετοί), σήμερα δεν περιγράφετε, γι' αυτό ζήτησα σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, του διευθυντή του ΕΠΑΛ, καθηγητή του ΕΠΑΛ (διευθυντής του ΓΕΛ δεν μπορούσε λόγο μεταφοράς υλικού) και τριών αντιδημάρχων. Το κυρίαρχο θέμα τα όσα λέγονται περί του κινητού εξοπλισμού των λυκείων. Τους απέδειξα, βάση των εγγράφων της κατεδάφισης ότι : α) "παραμυθιάζουν" όλοι μαζί τους εκπαιδευτικούς και λοιπούς,  για το τι λέει η σύμβαση, β) Μετά το "πλιάτσικο" που έχει γίνει με εντολές της δημοτικής αρχής (αυτό το διαπίστωσε και ο ανάδοχος), τώρα είμαστε στο "παζάρι", με τον ανάδοχο. 
- "Ότι χρειαζόμαστε θα το κρατήσουμε, τα υπόλοιπα θα τα πάρει ο ανάδοχος", αυτή ήταν η θέση του δημάρχου και προς Θεού μην μπλοκάρουμε το έργο, μην καταγγείλουμε στην ΚΤΥΠ Α.Ε (γιατί δεν ενημέρωσε τον δήμο για την εγκατάσταση του αναδόχου σε χρόνο που δεν ήταν έτοιμοι), διότι δεν θα μας προχωρήσουν τις μελέτες (θα μας εκδικηθούν δηλαδή ). Οι τόρνοι κάνουν δύο χιλιάδες ευρώ όλοι μαζί ( 20 και πλέον), οι λέβητες (αξίας πάνω από 20χιλιάδες ευρώ), δεν χρειάζονται διότι έχουν καταργηθεί πλέον και τελικά όποιος χρειάζεται κάτι να πηγαίνει και με "συργούλιο", θα του το δίνει ο ανάδοχος ή ο αντιδήμαρχος!!! 
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ, με αυτά που λέγονται και γίνονται. 
Συμπέρασμα : 
Υπάρχει, κυρίες και κύριοι, για σας που ασχολείστε δημόσια, αλλά και γι' αυτούς που παρακολουθούν εξ αποστάσεως, υπεύθυνος για αυτήν την κατάσταση και δεν είναι άλλος από αυτούς που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του θέματος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για διαφόρους λόγους είτε σιωπούν, είτε αφήνουν να "παραμυθιάζονται".
Έτσι είναι είτε μας αρέσει είτε όχι, φυσικά την κύρια ευθύνη η δημοτική αρχή προεξάρχοντος του κ. Δημάρχου, διότι του λέμε ένα χρόνο τώρα τι θα γίνει και δεν μεριμνά, άρα εσκεμμένα γίνονται όλα αυτά.
Θοδωρής Σταθάκης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: