Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ" ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ

«Δέσποινα του κόσμου.... πρός σέ καταφεύγω, τήν Κεχαριτωμένην•                                               ελπίς απηλπισμένων, σύ μοι βοήθησον» 
Μητέρα της ζωής και μητέρα όλων μας η Υπεραγία Θεοτόκος, ζει για μας τους ανθρώπους, τα παιδιά Της, μεσιτεύοντας ακατάπαυστα υπέρ πάντων ημών. Η Ιερά σεβασμία, ιστορική, Πατριαρχική & Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας, Γωνιάς Κολυμβαρίου, εορτάζει και πανηγυρίζει την πάνσεπτο εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ως ακολούθως. 
Κυριακή 14 Αυγούστου: Ώρα 19.30μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου
                                       Ώρα 21.00μ.μ. Ιερά Παράκλησις
                                       Ώρα 22.00μ.μ. Νυκτερινή Θεία Λειτουργία όπου και θα ψαλλούν τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου                          Δευτέρα 15 Αυγούστου:  Ώρα 7.30π.μ. Όρθρος– Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
                                        Ώρα 19.30μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Κτητορικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου.
Τους χορούς των ιεροψαλτών θα λαμπρύνει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης. Οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες του διημέρου, προς διευκόλυνση των ευλαβών προσκυνητών, θα τελεστούν στους άνετους και ευρύχωρους προαύλιους χώρους της Μονής, κατόπιν ειδικής διαμόρφωσης. Καλείται ο Θεοτοκόφιλος λαός του Θεού όπως μετέχει της ιεράς πανηγύρεως, υψώνοντας χείρας ικέτιδας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εκζητών τις πρεσβείες, την χάρη, τον φωτισμό και το άπειρο έλεος Της.
Εκ της Αδελφότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια: