Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 20 Αυγούστου 2022

ΧΑΘΗΚΕ ΔΙΨΑΣΕ ΚΑΛΕΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩ 112

 Επιχείρηση διάσωσης αυτήν την ώρα 33χρονου στο δύσκολο για την εποχή μονοπάτι Φαλασάρνων - Μπάλου. Μετά από τηλεφώνημα στο 112 όπου ο νεαρός ζήτησε βοήθεια μιας και δεν είχε και νερό μαζί του..... Ήδη έχουν ξεκινήσει 4 πυροσβέστες με ένα όχημα από του Π.Σ Κισάμου για να τον βρουν στο σημείο που υπέδειξε, κάπου 4 χιλιόμετρα βόρεια των Φαλασάρνων. Ταυτόχρονα σκάφος από τους ναυαγοσώστες των Φαλασάρνων σπεύδουν στο σημείο από θάλασσα ελπίζοντας να τον εντοπίσουν και να τον παραλάβουν, εφόσον το σημείο θα είναι προσβάσιμο. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

4. 40 Τα νεότερα ειναι οτι ο νεαρός εχει βρεθεί, δεν μπορούν όμως ακόμα να τον προσεγγίσουν οι ναυαγοσώστες απο θάλασσα, μιας και το σημείο που τον εντόπισαν ειναι μη προσβάσιμο και πολύ επικίνδυνο. Δυο ναυαγοσώστες, ο Δημήτρης Βρουχάκης και ο Σχετάκης κατόρθωσαν να αναρριχηθούν στο σημείο που εντοπίστηκε ο νεαρός, αλλά και πάλι δεν ήταν εύκολο να τον πλησιάσουν καθώς μεσολαβούν απότομες χαράδρες. 
 Δυστυχώς κάτι τέτοιες απερισκεψίες τουριστών βάζουν σε κίνδυνο περισσότερους. 

5.15 Τον 33χρονο τελικά τον εντόπισαν καλά στην υγεία του οι ναυαγοσώστες που πήγαν με σκάφος στο σημείο που υπολόγιζαν οτι χάθηκε και μετά απο αλλεπάλληλες προσπάθειες στα κοφτερά βράχια κατάφεραν να τον πάρουν στο σκάφος και τώρα τον μεταφέρουν στην Κίσαμο (ψαρολίμανο)  όπου τον περιμένει ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισάμου και άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα περεταίρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια: