Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ

Την παραίτηση του απο μέλος της Δημοτικής κοινότητας Κισάμου υπέβαλλε στις 16 Αυγούστου ο Βασίλης Κωνσταντουλάκης, παλιός γνώριμος της θέσης και των προβλημάτων της πόλης και απο τους λίγους που διέθεταν στην θητεία του χρόνο και κόπο για να συμμαζέψουν μια πόλη που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. 
Μάλιστα η παραίτηση του έγινε αποδεκτή.... απο τον δήμαρχο Κισάμου, που θα μπορούσε τουλάχιστον να τον μεταπείσει ή να ακούσει τους λόγους της παραιτήσεως.
1. Κάνουμε δεκτή την παραίτηση, η οποία πρωτοκολλήθηκε στις 16/8/2022 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 7431/2022, του τακτικού συμβούλου Κοινότητος Κισσάμου, του Α΄ συνδυασμού «ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», Κωνσταντουλάκη Βασιλείου του Στυλιανού, ο οποίος είχε ανακηρυχτεί τακτικός σύμβουλος Κοινότητος Κισσάμου του Δήμου Κισσάμου, βάσει της υπ’ αρ. 35/2019 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων και είχε ορκιστεί με το από 21/8/2019 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής.
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πριν λίγο έβγαλε ο Β. Κωνσταντουλάκης ανακοίνωση για τους λόγους ... που τον ώθησαν σε αυτή την ενέργεια.
Γράφει λοιπόν:
Μετά από παρότρυνση αρκετών φίλων αποφάσισα να γράψω δυο πράγματα για την παραίτηση μου από μέλος της τοπικής κοινότητας Κισσάμου. (Δεν υπήρχε χρόνος να συζητηθεί η σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής κοινότητας Κισσάμου) 
Η αφορμή και όχι μόνο. Μια τοπική κοινότητα που περίμεναν από εμάς έστω και ένα μικρό λιθαράκι για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της (όπως λέγαμε πριν τής εκλογές) Αντιθέτως πλήρης αδιαφορία σχεδόν ανύπαρκτοι. Έτσι λοιπόν η συνείδηση μου δεν με αφήνει να συνεχίσω να είμαι μέλος της τοπικής κοινότητας Κισσάμου. Μέσα από εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές του 2019 και συγχρόνως ένα μεγάλο, μεγάλο συγνώμη πού δεν μπόρεσα να βοηθήσω έστω και λίγο. (Αν και το ζήτησα πολλές φορές).

Να θυμίσω οτι η Δημοτική κοινότητα Κισάμου ειναι η πολυπληθέστερη κοινότητα του Δήμου μας έχει 7μελές συμβούλιο και πληθυσμιακά βρίσκονται σε αυτή 5.000 δημότες συν τους επισκέπτες. Περιλαμβάνει την πόλη της Κισάμου και την Κουνουπίτσα (Πάνω και Κάτω). 
Προέδρος της κοινότητας ειναι ο Βασίλης Κουνδουράκης και μέλη ο Μαρτσάκης Μανώλης Χαλκιαδάκης Μανώλης, η Σάντρα Περαθωράκη, η Πηγή Βιτάλη και οι δυο παραιτηθέντες Καρτσωνάκης Χάρης και Κωνσταντουλάκης Βασίλης. 
Δεν ειναι ανάγκη να σχολιάσουμε αυτά που συμβαίνουν, ειναι γεγονός οτι δεν λειτουργεί καλά το σύστημα και ιδιαίτερα εντός της πόλης, το έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, μιας και απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχουν μάτια για να δουν το τι συμβαίνει. Τρανό παράδειγμα οτι η Ποιότητα Ζωής του Δήμου μας δεν έχει πάρει καίριες αποφάσεις τον τελευταίο μήνα μόνο και μόνο επειδή δεν έχει την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής κοινότητας (δεν συνεδριάζει).
Αυτές οι θέσεις της δημοτικής όσο και τοπικής κοινότητας θέλουν ανθρώπους ορεξάτους πρόθυμους και να γνωρίζουν όχι το πρόβλημα αλλά την λύση... έτσι λειτουργεί η αυτοδιοίκηση και δεν θα γινόταν εκλογές για αυτές τις θέσεις αν δεν ήταν απαραίτητοι οι πρόεδροι και τα μέλη της κάθε κοινότητας.
Κατά τ άλλα πάμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: