Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

 Κοίτα αν δεν ξέρεις ακριβώς τις ονομασίες τότε σίγουρα μπερδεύεσαι και μπορεί να το περάσεις στο ντούκου. Έτσι την πάτησα και εγώ στην αρχή...
Βουλισμένη.... πανελλαδικά ειναι η λίμνη του Αγίου Νικολάου. 
Ελαφόνησος Α.Ε .....ειναι σίγουρα κάποια εταιρεία με έδρα την Ελαφόνησο της Πελοποννήσου... έλεγα .. αλλά τελικά συνειδητοποίησα οτι μιλούν για το δικό μας Λαφονήσι...  
Η οικογένεια Τσατσαρωνάκη είναι ο νέος ιδιοκτήτης της παραθαλάσσιας έκτασης, στη παραλία «Βουλισμένη Ελαφονήσου» συνολικού εμβαδού 610.807,65 τ.μ.
Συγκεκριμένα η εταιρεία “ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΑΕ” συμφερόντων οικογένειας Τσατσαρωνάκη αγόρασε έναντι €1.750.000 την «ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ ΑΕ», εταιρεία κατά 100% θυγατρική της ΑΕΓΕΚ, η οποία έχει στην κατοχή της, την εν λόγω έκταση.
Το ακίνητο διαθέτει άδεια για ήπιας μορφής τουριστική εκμετάλλευση και βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η αγορά έγινε στο πλαίσιο της τακτοποίησης μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ.
Η ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ
«Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πολιτικής της και προς το σκοπό της μείωσης δανειακών υποχρεώσεών της από την αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη της, ως εγγυήτρια, της συνδεδεμένης εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., προέβη την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 στην πώληση της συμμετοχής της 100% στην θυγατρική εταιρία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΑΕ» και τον δ.τ. ΑΕ Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ, στην ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον δ.τ. ΑΤΕΦΑ, με συνολικό καταβληθέν τίμημα, ένα εκατομμύριο επτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (1.750.000,00€)».
Πηγή: Real Estate and Development

Λοιπόν τουριστική ανάπτυξη και γερό χαρτί να μην γίνουν λατομεία στην περιοχή, ισχυρό χαρτί να γίνει μια ήπια ανάπτυξη όπως την θέλουμε και την θέλουν και οι επενδυτές... το ζητούμενο βέβαια στην περίπτωση αυτή ειναι η απάθεια της δημοτικής αρχής και η αδράνεια της να (παρ)ακολουθήσει τα γεγονότα. Είναι σίγουρο οτι τέτοιες επενδύσεις θα μας απογειώσουν, μάλιστα οι ανακοινώσεις ειναι τόσες πολλές και καθημερινές που δεν βλέπω να υπάρχει η παραμικρή αντίδραση απο κανένα.. λες και μείνανε άφωνοι απο την έκπληξη. Οι πολίτες, οι δημότες, ο λαός όχι μόνο εδώ αλλά παντού, αυτό το τετραήμερο που έγινε γνωστό το deal γράφει τις απόψεις του, θετικές ή αρνητικές λίγη σημασία έχουν .... όμως περιμένει να ακούσει και τι άποψη έχουν οι δημοτικές αρχές που τους ανήκει γεωγραφικά και εκμεταλλεύονται προσωρινά αυτή η περιοχή. Περιμένει την αντίδραση για την συμφωνία αυτή, ξέροντας οτι πριν απο κάμποσα χρόνια προσπαθούσαν να αγοράσουν το ίδιο κομμάτι ώστε να μην έλθει ο ξένος, ο καταστροφέας... Τελικά δεν τα κατάφεραν όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν και καλούς μεσίτες... 
Φυσικά μια ανακοίνωση για τα γεγονότα την περιμένουμε.... με την ελπίδα οτι η ήπια ανάπτυξη θα έλθει στην περιοχή, που ο καθένας βέβαια την σκέφτεται και διαφορετικά, αλλά θα την σώσει σίγουρα απο αυτήν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται τώρα....την εκμετάλλευση δίχως ούτε ένα ανταποδοτικό. 
Έτσι φτάσαμε και στο σημείο να επικροτούμε κάθε ιδιωτική επένδυση, αφού η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.... απο το να παρακολουθεί.
Με τις υγείες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: