Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Προς Δήμο Κισάμου 
Κα. Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, 
Κοινοποίηση: Κ. Δήμαρχο, Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης 
Θέμα: Σύγκληση δημοτικού συμβουλίου βάσει του άρθρου 74 του νόμου 4555/2018 κ της Εγκυκλίου 375 Α.Π 39167/ 02-06-2022. 
Αξιότιμη κα. Πρόεδρε 
Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν γεγονότα και καταστάσεις που δυσφημούν την λειτουργία και το κύρος του δήμου μας. Τα γεγονότα αυτά σχολιάζονται και προβάλλονται σε ΜΜΕ, από συλλογικότητες, από πολιτικούς φορείς, από εκπαιδευτικούς, κ.α, προβληματίζουν και επηρεάζουν την τοπική και όχι μόνο κοινωνία μας, σε πολλαπλούς τομείς, όπως της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης, της οικονομίας και γενικά της κοινωνικής συνοχής. Αυτό γίνετε διότι προβλέπουν ότι οι καταστάσεις που δημιουργούνται επιφέρουν βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, συνέπειες και επιπτώσεις ανυπολόγιστες που δύσκολα θα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Επιπλέον σε όλα αυτά τα γεγονότα διαπιστώνουμε ότι κατηγορείτε η δημοτική αρχή Κισάμου για συμμετοχή στις παραβάσεις, ή για την μη παρέμβαση προς την σωστή κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων.
Με βάσει τα παραπάνω ζητάμε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με τρία θέματα συζήτησης για την πληρέστερη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου περί των σημαντικότερων θεμάτων του τελευταίου διαστήματος. 
Τα θέματα: 
Α) Κατεδάφιση κτηρίου σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ( Λυκείων).
Ενέργειες για την απομάκρυνση του λειτουργικού εξοπλισμού.
Για ποιο λόγο δεν έγινε εκποίηση του κινητού εξοπλισμού που δεν χρειαζόταν προς όφελος της σχολικής κοινότητας κ.α.
Β) Έργο «Παράκαμψη Τ. Κ Τοπολίων»
Καταγγελίες,  κατοίκων και τοπικού προέδρου, παρεμβάσεις βουλευτών, πολιτικών φορέων. Κίνδυνος εμπλοκής του έργου; Ενημέρωση λοιπόν το τι συμβαίνει με το έργο.
Γ) Τουριστική ανάπτυξη δήμου Κισάμου, νέες επενδύσεις. 
α) Επένδυση ομίλου Λεπτού στο ανατολικό τμήμα του κόλπου της Κισάμου, τι πρόκειται να γίνει και ποια η συμμετοχή και το όφελος του δήμου Κισσάμου;
β) Επένδυση ομίλου Ανδρεάδη στο κέντρο του κόλπου του δήμου Κισάμου, επίσης και εκεί τι πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ποια είναι τελικά η εισφορά σε γη που πρέπει να παραχωρηθεί στον δήμο Κισσάμου; 
 γ) Επένδυση οικογένειας  Τσατσαρωνάκη στην περιοχή Φαλάσαρνα Τ.Κ Πλατάνου 
Τι ενέργειες έχει προχωρήσει ο δήμος Κισάμου για να υποστηρίξει σε υποδομές αυτές τις επενδύσεις; Θα υπάρχει όφελος για την τοπική κοινωνία ή θα είναι «κλειστές αγορές» εντός των επενδύσεων; Και τέλος για την τελευταία επένδυση που αφορά το Λαφονήσι. Διαβάσαμε ανακοινώσεις και δελτίο τύπου της εταιρίας που δηλώνει κάτοχος 600 στρεμμάτων, ότι πούλησε την έκταση και προβλέπουμε ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς η ιδιωτικοποίηση της παγκοσμίου φήμης παραλίας και περιοχής Natura και η δημιουργία κλειστής πλαζ, με ασύλληπτες συνέπειες για την οικονομία και επιβίωση εκατοντάδων μικρομεσαίων  επιχειρήσεων. Τι θέση έχει η δημοτική αρχή και πότε περιμένει να την εκφράσει; Όταν όλα θα έχουν τελειώσει; Με δηλώσεις: «ότι όσο είμαστε δημοτική αρχή δεν πρόκειται να γίνει». Δυστυχώς βλέπουμε το ένα κακό μετά το άλλο να γίνονται στον δήμο μας. Ελπίζουμε να αναλογιστείτε την ευθύνη σας ως δημοτική αρχή για τις επόμενες γενιές και να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας επιτέλους δράσεις και ενέργειες που θα επιλύσουν τα θέματα και όχι ως απλός θεατής των γεγονότων θα αφήνεται την καταστροφή να έρχεται. 
Με εκτίμηση
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου 
Σταθάκης Θεόδωρος, Γλαμπεδάκης Βασίλειος, Ξυπολιτάκης Εμμανουήλ, Ψαράκης Νεκτάριος, Καστανάκης Γεώργιος, Μακράκης Γεώργιος, Πατερομιχελάκη Νικολακάκη Αικατερίνη, Βαρουχάκη Σταυρούλα, Δερουκάκης Εμμανουήλ, Καρτσωνάκης Γεώργιος, Λιουδάκης Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: