Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΩΝ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ*, ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 ...αποστολή της οποίας είναι η υπόμνηση της ανάγκης για ίδρυση και καλή λειτουργία του Μουσείου, ανακοινώνει ότι στη βορειοανατολική γωνία της Φυλακής της Αγιάς, η χρήση της οποίας έχει παραχωρηθεί στην Εταιρεία από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είχε παρατηρηθεί επικίνδυνη διάβρωση στη στέγη των  Κελιών των Μελλοθανάτων. Με χαρά και ευχαριστία το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανακοινώνει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής ικανοποίησε αίτημά μας για προστασία των Κελιών. Ευχαριστούμε τον κ. Καλογερή, την κ. Ελένη Δοξάκη και γενικά τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τον εργολάβο κ. Γιάννη Βιολάκη και τους συνεργάτες του, που σε συνεργασία με τη Διευθύντρια της Φυλακής κ. Δήμητρα Δρακάκη, Α΄ Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου μας, ολοκλήρωσαν τις εργασίες ασφαλούς στεγάνωσης της στέγης. Η Εταιρεία προγραμματίζει την ανάδειξη του τραγικού ρόλου των Κελιών κατά την περίοδο που η Φυλακή της Αγιάς λειτούργησε ως φρικτό κολαστήριο του λαού μας.
Αλέξανδρος Κ. Παπαδερός, 
Πρόεδρος της Εταιρείας και του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.

*Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία: Εταιρεία Ίδρυσης και Διοίκησης του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης, Πρόκειται για μια ξεχωριστή πρωτοβουλία του Δρος Αλέξανδρου Παπαδερού, ο οποίος ήταν συνιδρυτής και επί σειρά ετών Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Ανέλαβε τώρα και πρώτος πρόεδρος της νεοσυσταθείσης Εταιρείας. Η βασική αποστολή της Εταιρείας περιλαμβάνει επίσης τη μακράν φανατισμού και μισαλλοδοξίας διατήρηση και παράδοση από γενιά σε γενιά ζωντανής της μνήμης των αγώνων και των δεινοπαθημάτων του κρητικού λαού και των συμμάχων αυτού κατά τη διάρκεια της γερμανο-ιταλικής κατοχής στη Μεγαλόνησο, γενικότερα δε η αξιοποίηση του Μουσείου για την προάσπιση των ιδανικών και των αξιών της καταλλαγής, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της δημιουργικής συνεργασίας και της αποφυγής των παντός είδους συγκρουσιακών ιδεών και καταστάσεων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: