Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

 Ολο και περισσότεροι παραπονιούνται πλέον για την κατάσταση στο Λαφονήσι. Τσίμα τσίμα, ίσως και παραπάνω ειναι η αρνητική διαφήμιση που γίνεται με χαμένη την περιοχή και ένα απο τους καλύτερους ως και πριν λίγα χρόνια προορισμούς της Κρήτης. 
Αυτές οι φωτο* ήρθαν από μία επισκέπτρια στο Λαφονήσι η οποία τυγχάνει να είναι στέλεχος στην Ε.Ε. στο τμήμα περιβάλλοντος και έρχεται πάρα πολλά χρόνια στο Λαφονήσι και ξέρει για όλα τα περιβαλλοντικά προγράμματα της Κρήτης και της Ελλάδος.
Διαπίστωσε πολλές περιβαλλοντικές καταστροφές, κοπές δέντρων για να χωρέσουν οι ομπρέλες και η εξαφάνιση δύο περιφραγμένων αμμοθινών από το 2005 ειδικά κάτω από το μνημείο για να γίνει δρόμος για να περνάνε σκάφη για θαλάσσιες δραστηριότητες αλλά και για να απλωθούν ομπρέλες.
Όπως ανέφερε επισκέφτηκε το Κεδρόδασος αλλά και τα μονοπάτια του προγράμματος των Μεσογειακών Εποχιακών Τελμάτων και των άλλων προγραμμάτων όπως του Γυπαετού (πήγε στον Άγιο Δίκαιο!!) και απο τα λεγόμενα της μάλλον ετοιμάζει επώνυμη καταγγελία στους θεσμούς .... και αναρωτιέται αν ο Δήμος Κισάμου αλλά και ο όμορος δήμος Κανδάνου- Σελίνου παίρνουν ευρωπαϊκά κονδύλια.
Σήμερα η βόλτα της στα δυτικά θα συνεχιστεί σε Μπάλο  ...

* Πάνω απο 2.000 φωτογραφίες για να κάνει σύγκριση με το 2005. Φυσιολογικά τότε ήταν παράδεισος ...και μάλλον δεν θα μπορέσει να τις συσχετίσει με την σημερινή κατάσταση.
- Ας ελπίσουμε οτι δεν θα προχωρήσει στις καταγγελίες της και θα καταλάβει οτι ναι έχουμε μερίδιο ευθύνης σαν δήμος, αλλά το μεγαλύτερο το έχει το κράτος που βλέπει την κατάσταση και δεν κάνει εντελώς τίποτα... Εμείς λειτουργούμε σαν διαχειριστές, κακοί βέβαια γιατί έχουμε σαν πρώτο μέλημα την είσπραξη και μετά την προστασία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά όταν παινευόμαστε καθημερινά δεξιά και αριστερα "τι τσουβαλιές λεφτά βγάζουμε ;... γλυκαθήκαμε και ίσως μας βγει σε κακό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: